< < Umut… Umut İnsanda!

“Ataması yapılmayan öğretmen yaşamına son verdi” diyor haberler.

Yine.

Son yıllarda ne kadar çok duyduk bu haberi… “ataması yapılmayan öğretmen”, “khk ile işten atılan”, “işsizlikten bunalan”… pek çok 3. sayfa haberinin başlığını bu cümleler süslüyor… Ama hayır. 3. sayfa değil, tamamen ekonomi ve politika sayfalarında yerini bulması gereken haberler bunlar.

Bu defa haber Kastamonu’dan… 21 yaşındaki Matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu, arife günü, (3 Haziran) kendini asarak yaşamına son verdi...

21 yaş, yaşanmış epi topu 21 sene… Yaşamının baharında gencecik bir insan daha işsizlik, ekonomik kriz, bunalım nedeniyle yaşamına son verdi. Gencecik insanlarımız, yaşamı elleriyle yeniden yeşertecek olan gençlerimiz geleceksizlikten yaşamına son veriyor. Bu sistemde kendilerine bir gelecek göremeyen insanlar ya uzak diyarlarda yaşam umudu arıyorlar ya da koyu, dipsiz bir umutsuzluk içinde yok olup gidiyorlar.

Umut yok mu?

Elbette, var.

Nazım ustanın dediği gibi: Umut… İnsanda. İnsanın geleceği yeniden yaratan elleri bu günlerin karanlığını parçalayarak yeni bir dünyayı yeniden inşaa edecek.