ODTÜ ile bütünleşmiş etkinliklerden birisi olan ODTÜ Bahar Şenlikleri, Rektörlük tarafından yaptırılmak istenmeyince, “Şenliğine Sahip Çık” şiarıyla seslerini yükseltmişlerdi.

Gerici ODTÜ yönetimi, yıllardır öğrencilerin sesini kesmek için önüne gelen her fırsatı kullanmıştı. Bu defa da öğrencilerin her yıl düzenlediği ve gelenekselleşmiş ODTÜ Şenlikleri’nin “maddi olanaksızlıklar yüzünden yapılamayacağını” e-posta göndererek duyurmuştu. Haberin yayılmasının ardından “Şenliğine Sahip Çık” diyen müzisyenler, tiyatrocular, stand upcılar ardı ardına açıklamalar yapıp hiçbir ücret almadan şenlikte sahne alabileceklerini açıkladılar. En son olarak da İnşaat İşçileri Sendikası’ndan işçiler, şenlik için gerekli sahneleri gelip kurabileceklerini söyledi.

Gerici ODTÜ yönetimi karşısındaki bu dayanışma ve irade rektörlüğe geri adım attırdı. Bu defa da çimlerin ezilmesi, çevre temizliği, traktör ihtiyacı vb gerekçelerle şenliğin Devrim Stadyumu dışında, otopark alanında yapılabileceği söylendi.

Bunu kabul etmeyen ODTÜ’lüler, “Devrim’siz Şenlik Olmaz” diyerek şenliği Devrim Stadyumu’nda yapacaklarını söyleyerek, bugün 13.30’da Rektörlük önünde toplandı.

Binlerce öğrenci, pankartları ve sloganları ile mesai bitimine kadar Rektörlük önünde bekledi.

ODTÜ öğrencileri adına yapılan ortak açıklamada, "Bizler yaratmaya çalıştığınız karanlığın karşısındayız, bizler rengarengiz. Tüm Türkiye’ye, diğer üniversitelere, umuduz, bilinciz, ışığız, aydınlığız. Biz ODTÜ’yüz, ODTÜ Öğrencileriyiz. Biz, bu okulun gerçek sahipleriyiz. Bizler şenliğimiz için, kapatılan medya topluluğu için, evrim konferansımız için, mezuniyet yürüyüşündeki pankart sansürleri için, sebepsiz yere tutuklanan arkadaşlarımız için, toplulukların saymakla bitmeyecek sorunları için, ihmalleriniz yüzünden kaybettiğimiz arkadaşlarımız için buradayız. Biz bugün yalnızca Devrim’i geri almak için değil, bizim olanı geri almak için buradayız, kültürümüz için buradayız, bir aradayız. Bahanelerinize, imkansızlıklarınıza, olanaksızlıklarınıza inanmıyoruz. Şenliği rektörlük olanaksızlıklarıyla yapamıyoruz algısını yıkmak için buradayız, şenlik yönetimin ürünü değil, öğrencinin üretimidir" dediler ve ODTÜ ruhunu sürdürmek için Devrim Stadyumunu almak için burada olduklarını söylediler.

DÖB’lü Öğrenciler de “Devrim’i Yazanlaradır Hınçları Şimdi Devrim Zamanı” pankartı açarak bildiri dağıttılar. ODTÜ DÖB / DÖB’lü Kadınlar imzalı bildiride:

“Faşist saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Burjuvazi ve onun temsilcisi olan dinci-gerici faşist iktidar, gençlik ve üniversiteler üzerinde de saldırılarına hızla devam ediyor. Verşan Kök ve temsil ettiği zihniyet sadece ODTÜ’de değil. Bugün MKÜ’de, Boğaziçi’nde, İstanbul Üniversitesi’nde ve daha adını sayamadığımız bir çok üniversitede karşımıza çıkıyor.

Burada ve şimdi, şenliği yasaklamak için türlü yalanlar söylerken görüyoruz onları. Ama yutmayız. ODTÜ yönetimi, UGT’nin 1987’den beri yaptığı şenliğe ciddi bir yardım yapmamıştı ve arkadaşlarımız şenlik maliyetini panayır alanına getirdiği esnafın stand kirasıyla karşılamıştı. Bu yıl da yönetimden para istemedi UGT. Ancak yönetim, gençliğin bir arada yüksek bir ses olmasını zulüm ve zorbalığa dayalı yağma ve talan düzenlerine tehdit olarak görüyor. Şenliği engellemek için, şenliği hepimiz için hazırlayan arkadaşlarımızla bizim aramıza nifak tohumları atmaya çalıştı.

Şenlik planını ‘Devrim’ çimlerinden koparıp beton otoparka hapsederek ve UGT’nin panayır alanda stand kiraya vermesini engelleyerek imkansız kılan yönetim suçu UGT’ye attı ama ODTÜ öğrencileri suçluyu biliyor. Yönetim hem suçlu hem güçlü olmak istiyor, ancak güçlü değiller. Güç bizleriz. Gençliğiz, işçileriz, kadınlarız, LGBTİ+ bireyleriz, Alevileriz, Kürtleriz, bütün ezilen halklarız! Seni de şenliğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.