Gençler Boyun Eğmeyecek

15 Mart günü Beyazıt ve Halepçe katliamları protestosunda gözaltında alınan gençlik örgütleri, dün İHD İstanbul Şubesi'nde bir basın açıklaması düzenleyerek “Saldırılar karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dediler.

Öğrencilerden Ezgi Ertürk, gözaltı sürecinde onursuz arama dayatmasından polisin fiziki ve sözlü sataşmasına kadar her türlü işkenceye maruz bırakıldıklarını anlattı. Ters kelepçeli bir biçimde saatlerce gözaltı otobüsünde bekletildiklerini dile getiren Ertürk, bir polisin gizli gizli fotoğraflarını çekerek yayınladığını anlattı.

Bunların yıldırma ve korkutma operasyonu olduğunu söyleyen Ertürk, “buradan ilan ediyoruz; korkmuyoruz ve her gün gözaltına alınıp, işkenceye uğrasak da kendi üniversitemizde bize saldıranların karşısında olmaya, bu alanları savunmaya ve faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızı anmaktan ve onların hesabını sormaktan da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Gözaltına alınan 33 öğrenciden Mert Karatağ, Yeni Zelanda’da camide gerçekleştirilen katliamı kınayanların dün Beyazıt ve Halepçe Katliamları’nı protesto eden öğrencilere saldırdıklarını hatırlatarak, saldırıda bir arkadaşlarının bacağının kırıldığına dikkat çekti.

Zehra Aydemir, devrimci öğrencilerin bu saldırılar karşısında geri çekilmeyeceğini ve mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

Gazete Yolculuk Muhabiri Buse Söğütlü de haber takibi yapmak üzere gittiği anmada Özgür Gelecek Muhabiri Taylan Öztaş ile birlikte darp edilerek gözaltına alındığını belirtti; özgür basın emekçileri olarak bu saldırılar karşısında yılmayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Gençlik Örgütleri adına açıklamayı Abdülillah Umaç okudu ve “Bizleri gözaltı, tutuklama ve soruşturmalarla korku iklimi yaratarak sindirmeye çalışanlara cevap olarak direnişimizi Beyazıt'ta, kararlılığımızı Kadıköy'de gösterdik. Buradan da bir kez daha yineliyoruz: Devrimciler sizlerin baskılarına, yasaklarına, gözaltılarına boyun eğmedi, eğmeyecek. Üniversitelileri teslim alamayacaksınız” dedi.