Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 2 ay önce, artan ekonomik kriz ve öğrenci sorunlarına karşı ayaklanan gençlik, eylemlerine devam ediyor.

Üniversite içerisinde yemekhane, yurt ve ulaşım zamları ile öfke patlama noktasına ulaştı ve bu şartlarda öğrenim görme koşullarının olmadığını dile getiren gençlik, geri adım atmayacağını net bir şekilde dile getiriyor. 19 Aralık gününden beri devam eden eylemler, polis ve rektörlük baskısı ile engellenmek istense de, çabaları karşılık bulamadı. Kendi öğrencilerinden korkan rektörlüğün elleri silahlı çevik kuvvet polisleri ve tehditkar söylevleri gençliğe geri adım attıramadı. Baskı ne kadar artarsa artsın, eylemler daha da kitleselleşti.

15 Ocak günü gençlik hareketleri, Hatay Milletvekili Barış Atay ile MKÜ kampüsünde buluşma etkinliği gerçekleştirdi.

Sorunların temelinde yatan sebebin sistemin kendisi olduğu, bu süreçte gençliğin birleşik mücadele vermesi gerektiği, kitleselleşmek konusunda kamuoyu oluşturmak ve propaganda alanlarını genişletmek gerekliliğine değinildi. Barış Atay, "Sorunların çözüm noktası meclis değildir, fakat kürsüyü propaganda aracı olarak kullanabiliriz. Gençlik sorunlarının asıl muhatabını kavramalı ve daha radikal hareket etmelidir" sözleri ile söyleşine devam etti.

Söyleşide artan kadın cinayetleri, cinsiyetçi eğitim sistemi, ekonomik kriz konularına değinilmiştir. Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinin bu toplantıda aldığı karar ise şöyle oldu:

-Eylemler sürecinde ortak hareket edebilmek için “MKÜ Öğrenci Meclisi” kuruldu,

-Eylemlerin devam edeceği,

-Gençliğin daha radikal ve hızlı pratikle yoluna devam edeceği,

-Yalnızca zam sorunu değil; artan taciz-tecavüz sorunu, gerici eğitim sistemi vb sorunların gündeme alınması.

Bu sorunlar yalnızca Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinin değil coğrafyamızdaki bütün gençliğin sorunlarıdır. Dinci-gerici eğitim sistemine karşı herkesi mücadele alanlarına çağırıyoruz!

MKÜ DÖB