Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri artan ekonomik krize ve yoksulluğa karşı ayakta!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne giden dolmuşlara yüzde 185 zam yapıldı. 201 (Serinyol-Ovakent) ve 202 (Özat) numaralı dolmuşlara önceden 1,25 - 2 TL arası veren öğrenciler, fiyatın artık 3,5 TL’de sabitlendiğini öğrendi. 17 Aralık günü yapılan zamma öğrenciler tepki gösterdi; artan yemekhane, barınma vb zamlarına karşı artık susmayacaklarını dile getirdiler. Bu ekonomik koşullarda değil okumak, yaşamanın mümkün olmadığını söyleyen gençlik kampüs ana girişinde toplanma çağrısı yaptılar.

Her gün geleceksizleştirilen öğrenciler, 19 Aralık Çarşamba günü kampüs girişinde toplandı. Kendi öğrencilerinden korkan Rektörlük, elleri silahlı çevik polis ve Tem şube polisleri ile ortak hareket ederek eylemi engellemeye çalıştı. Öğrencilerin kararlı tavrı karşısında 2 öğrenci temsilcisi ile görüşme talep etti.

Rektörlük ile görüşme sürerken, öğrenciler eyleme devam kararı aldı ve MKÜ Çarşı Kompleksinde eyleme devam ettiler. Slogan ve ajitasyonlarla arkadaşlarını bekleyen öğrenciler, baskı altına alınmaya çalışıldı.

Rektörlük, kitlenin dağılmasını sağlamak için öğrencilerle görüşmeyi uzattı. Ancak rektörlüğün tehditkar söylemleri öğrencilerin öfkesini daha da arttırdı.

Görüşmenin ardından minibüs kooperatif başkanları da öfkeli öğrencilerle görüştürülmek üzere alana geldi. Rektörlük, kooperatif başkanları, polis ve güvenliğin tehditkar dil kullanması ve taleplerin karşılanmaması nedeniyle öğrenciler eyleme devam kararı aldı.

Öğrenciler, talepleri yerine gelene kadar eylemlerine Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde devam edecekler.