< < Küba Parlamento Üyesi İle ODTÜ’de

Küba Parlamento üyesi Lazara Borrayo Tolon bir dizi etkinlik ve söyleşi kapsamında farklı illerde temaslarına devam ederken, biz de Che’nin yoldaşları olan Sinanların okulu ODTÜ’de Lazara’yı etkinliğimize konuk ettik.

22 Ekim Pazartesi günü ODTÜ Fizik Amfi 16’da gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Küba, sosyalizm, yeni insan, Küba’da güncel durum gibi bir dizi başlık üzerine konuştuk.

Lasara Borrayo Tolon’un kısa bir anlatımının ardından soru-cevap şeklinde etkinliğimizi interaktif bir şekilde gerçekleştirdik. LGBTİ+ etkinliklerinin de yasaklı olduğu Ankara’da etkinliğimizde bu gündemlerin tartışılması birçok öğrenci arkadaşımızın ilgisini çekti. Bununla beraber çok gelen sorular arasında Küba’nın bugün dünya ile olan ilişkileri, Küba’daki anayasa tartışmaları, Küba’da sağlık sistemi bulunuyordu. Küba'da yaşanan sosyalizmi merak eden bir çok öğrenci arkadaşımızın da katılımı ile amfideki söyleşimiz samimi ve kalabalık geçti.

ODTÜ’ye kadar gelip emperyalist-kapitalist basın araçlarının Küba’ya dair yaydığı kara propagandaya karşı bizleri aydınlatan, etkinliğimize katılım sağlayan Lazara’ya ve onu anlamamızı sağlayan tercümanına teşekkür ediyoruz.

Viva La Cuba!

Zafere Kadar Daima!

Hasta La Victoria Siempre!

Ankara /DÖB