Cumhuriyet'in ortaya çıkardığı olay Ankara Yenimahalle'de yaşandı. Sarıklı ve Cübbeli bir kişinin öğrencilere ders verdiği ana ilişkin fotoğraflar ise okulun internet sitesi üzerinden yayınlandı.

Ankara Yenimahalle'de bulunan Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu'nda dinci tarikatların okulda faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen, öğrencilerle adalet dersi adı altında söyleşi yaptı.

 

Aynı kişinin okul aile birliği başkanlığını yapması, okulun adeta tarikatlar tarafından örümcek ağlarıyla çevrelendiğini kanıtlıyor. Dinci-faşist iktidarın eğitim alanındaki kuklası MEB, tarikat örgütlenmelerinin okullarda elini kolunu sallaya sallaya bulunmasına göz yumması o tarikatların aslında kendi içlerinde kök salıp, dallanıp budaklanması ve eğitim alanındaki değişiklikler, yeniliklerin bu tarikatlar tarafından yapılması geleceğin bir geleceksizlik ve cahillikle karşı karşıya kaldığını gösterir. Gençlik, bu örgütlenmiş cahilliğe karşı, devrimci saflarda bilimi ve sosyalizmi savunmalıdır.