Okul sıralarında öğrencilere yapılan baskılar gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Gençler geleceklerine karşı tedirginler, tabii ortada gelecek denen bir şey kalmışsa.

Gençleri bilimden uzak tutmaya, din üzerinden eğitimi şekillendirmeye ve mevcut müfredata mahkum etmeye çalışıyorlar. Bizden okumayan, sorgulamayan, merak etmeyen bir gençlik istiyorlar. Ancak bizler bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Bizleri susturmaya, düşüncelerimizi engellemeye, bizleri gericileştirmeye çalışsalar da pes etmeden daha çok hırslanmalı, daha çok mücadele etmeliyiz.

Bizler okumalarımızla, pratiklerimizle gösterebiliriz. Okul duvarlarına sıkıştırılmaya çalışan ve okullarda yapılan baskıların bir örneği olarak okulda çalışma yürüten bir yoldaşımız okuldan atılmakla tehdit edildi.

Din kültürü öğretmenlerinin yaptığı baskılar, zorunlu din derslerinin arttırılması, okullarda yasaklanan müzikler… Onlar, zincirin halkalarını ne kadar genişletmek isteseler de, bunun için çabalasalar da bizler buna izin vermeyeceğiz. Onları umutlandırmayacağız. Faşizmin giderek artan baskıları bizi yıldıramamalı, onlar yapabileceklerimizin, gücümüzün farkındalar ve gençlikten korkuyorlar. Bizler de gücümüze güç katmalı ve yılgınlığa düşmemeliyiz.

Okullarda dağıtılan fanzini gören öğretmenler, bunu izinsiz çıkardığımızı ve okulda dağıtım yapmamızın yasal olmadığını söyleyerek engellemeye çalışıyorlar. Bizler bugünkü zor şartlarda mücadele ederken zorluklar yaşıyoruz. Ancak önemli olan bu zorluklarda ne yapacağını bilmek ve mücadeleyi yükseltmektir.Lenin'in de dediği gibi, “Gençlik, devrimin en dinamik gücüdür”.

Bizler sistemin bataklığına çekilen gençler için neler yapmalıyız?

Okul ve sokaklardaki pratik çalışmalarımızı arttırmalıyız. Örneğin arkadaş çevrelerimizi toplayıp onlarla sohbet etmek, süreci tartışmak, bu insanları pratiğe katmak gerekmektedir. Başta da dediğimiz gibi fanzinimizin etkisini gören okul yönetimleri ve öğretmenler en çok da gençliği baskı altında tutmaya çalışıyor. Fakat bizler, neler yapabileceğimizi Gezi ayaklanmasında gördük. Her insanın devrime katacağı farklı şeyler olduğunu da...

Antakya’dan Liseliler