Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart’ta “Afrin lokumu”nu, “Katliamın lokumu olmaz” diye protesto ettikleri için hedef gösterilerek tutuklanan öğrencilerin iddianamesi hazırlandı. 13’ü tutuklu 21 öğrenci hakkında “örgütü propagandası yaptıkları” iddiasıyla 1-5 yıl hapis cezası istendi.

Öğrencilerin suçlanması için deliller ise açtıkları “İşgalin katliamın lokumu olmaz” pankartı, astıkları “Okulumuzda ÖSOCU istemiyoruz” ve “Kürdistan faşizme mezar olacak” afişleri ve attıkları “Saray savaş halklar barış istiyor”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Katil AKP, işbirlikçi ÖSO”, “Bijî biratiya gelan”, “Katil AKP hesap verecek” sloganları.

“Bahse konu olayların bir üniversite içerisinde masum bir öğrenci grubu tarafından masum duygularla gösterilen demokratik tepki olarak gösterilmek istense de asıl amaç bu grubun organik bağlar içerisinde olduğu terör örgütlerinin yöntemleri meşru göstermeye yönelik kamuoyu oluşturmaya eylemler olduğu sabittir. Barış ve huzur ortamını bozmayı amaçlamaktadırlar” denilen iddianamede eylemin düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemeyeceği söylenerek öğrencilerin “örgütü propagandası” suçundan cezalandırılması istendi.

Öğrencilerin ilk duruşması, 6 Haziran’da İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak.