Dünyada yılları, asırları aşan bir mücadelenin, komünizm mücadelesinin neferleri olarak 50 yıldır bu topraklarda bu mücadeleyi Devrimci Öğrenci Birliği adıyla veriyoruz ve vermekteyiz.

50 yıl geçti kuruluşumuzun ardından. 46 yıl önce bugün faşizm tarafından katledilen yoldaşlarımızın Devrim Öğrenci Birliği'ni kurmasının ardından. 50. yılımızda da diğer bütün senelerde olduğu gibi büyük badireler atlattık, büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Ancak, 50 yıldır Denizlerin, Yusufların, Hüseyinlerin o uzlaşmaz o ayaklanmacı tutumundan bir an olsun vazgeçmedik ve vazgeçmek aklımızın ucundan dahi geçmedi.

Bugün de kurucularımızın ölümünün 46. yılında da yoldaşlarımızın mezarları başında da bu gerçeği bir kere daha haykırdık. Onlara, onların başlattığı devrimci geleneği sonuna kadar sürdüreceğimiz ve ne pahasına olursa olsun o güzel günü getireceğimize dair söz verdik.

Tıpkı Denizler gibi toplumsal çalkantıları ayaklanmaya ve devrime taşıyacak koşulları sağlamak için mücadele edeceğiz ve o koşullar sağlandığında devrimin öncülüğünü üstlenmeye hazır olacağız.

Bugün de anma etkinliğimizi bu niyet, bu istek ve bu arzuyla gerçekleştirdik. İşte bu nedenle, bu sıradan bir anma etkinliği değildi. Biz biliyoruz ki Denizleri anmak onlar gibi savaşmaktır, hüzne boğulup öylece kalmak yapılacak en büyük yanlıştır.

Yoldaşlarımızın mezarları başından devrimcilerin avukatı Halit Çelenk'in mezarına gidip; "Devrimci avukatlar onurumuzdur!" diye haykırdık. Oradan siper yoldaşlarımızın, Ulaş'ın, Mahir'in ve Niyazi'nin mezarları başında siper yoldaşlığının önemini vurguladık.

Anmamız Sivas Şehitleri Anıtı'nda Madımak'ta katledilen canlarımızın yanında son buldu.

DEVRİM SAVAŞÇILARI ÖLÜMSÜZDÜR!

DENİZLERİN YOLUNDA DÖB SAFLARINA!

YAŞASIN SİPER YOLDAŞLIĞI!

DEVRİMCİ AVUKATLAR ONURUMUZDUR!

TÜRKÜLER YANMAZ PİR SULTANLAR ÖLMEZ!

ANKARA/DÖB