Adana’da okuyan devrimci öğrenciler polis tarafından kendilerine ajanlık dayatıldığını ve ailelerinin aranıp, “Askerlerimiz Afrin'e gidiyor, örgütler çocuklarınızın beynini bulandırıyor, bizler çocuklarınızı kazanmak istiyoruz ” dediklerini, dün (3 Mayıs) İHD’de düzenledikleri bir basın açıklamasıyla dile getirdi.

Çukurova Üniversitesinde okuyan Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) ve Devrimci Hareket’ten öğrenciler, polisin ailelerini tehdit edip kendilerine ajanlık teklifinde bulunduğunu gerekçesi ile Adana İHD Şubesine hukuki yardımcı talebinde bulunmak için başvurdu. Ardından aileleriyle birlikte basın toplantısı düzenlendi.

Baskıya ve ajanlaştırmaya maruz kaldıklarını aktaran öğrenciler, kendisini polis olarak tanıtanların komşularının ve ailelerinin aranıp tehdit ettiklerini söyledi. Öğrenciler, “Komşularımıza bizlerin 'terörist' olduğu ve eğer evden çıkarılmazsak evimizin basılacağı söylendi. Bu olayın üzerinden 2 hafta geçtikten sonra ailelerimiz Adana Terörle Mücadele Şubesi tarafından tek tek arandı. Ailelerimize 'Askerlerimiz Afrin'e gidiyor, örgütler çocuklarınızın beynini bulandırıyor, bizler çocuklarınızı kazanmak istiyoruz" söylemlerinde bulunarak asılsız iddialarla ailelerimizi korkutmaya ve bizleri bu şekilde geri adım attırmaya çalıştılar. Çukurova Üniversitesinde okuyan başka bir arkadaşımız da, 4 terörle mücadele şube polisi tarafından durduruldu ve ‘teröristlerin evine gitmemesi gerektiği ve kendi mesleğini tehlikeye atmaması’ söylendi. Arkadaşımıza, aynı polisler tarafından aylık bin TL verileceği söylenerek işbirliği teklif edildi” dediler.

29 Nisan sabahı itibari ile İstanbul, Ankara ve Adana olmak üzere 3 ilde Devrimci Gençlik Dernekleri üyelerine yönelik polis baskınları gerçekleştiğini de hatırlatan öğrenciler, an itibariyle gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakıldığı bilgisini de verdiler.

Öğrenciler ve aileler, “En doğal hakkımızdan yararlanarak fikirlerimizin doğruluğunu savunuyoruz. Yasal bir dayanağı olmadan yapılan işbirliği teklifleri, tehditler, baskılar, gözaltılar, tutuklamalar, operasyonlar bizleri yıldırmayacaktır. Devrimin gelişini engelleyemezsiniz çünkü bizler devrimci, sosyalist öğrenciler olarak, doğru bildiğimiz yoldan, fikirlerimizden, hayallerimizden vazgeçmeyeceğiz, devrim için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştular.

Son olarak konuşan İHD Adana Şube Başkanı avukat İlhan Öngör, İHD’nin 1987’de kurulduğu günden bu yana devlet aklıyla böylesi durumların yaşandığını söyledi, “Hiçbir şekilde insanların özel yaşamlarından ya da siyasi görüşlerinden dolayı taciz edilmesi kabul edilemez. İHD olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bu tür baskıcı politikaları kınıyoruz” dedi.