< DÖB Kurucularını Anıyor!

 

Denizlerinin idamının üzerinden tam 46 yıl geçti. İşçi sınıfının, emekçilerin, yoksulların özgürlüğü, insanca yaşayabileceği bir dünya için hayatlarını ortaya koydu Denizler ve bu yolda ölümsüzleştiler. Denizleri nasıl anlatmak gerek diye sorulursa, “Denizler tepeden tırnağa devrim, tepeden tırnağa cüret, cesaret ve militanlıktı” yanıtı verilebilir. Bu topraklarda zora dayalı mücadelenin yolunu açan Denizler bugün hala her eylem alanında, her grevde ve bu toprakların onurlu her emekçisinin yüreğinde yaşıyor.

Olağanüstü zamanlardan geçiyoruz. Bir tarafta küresel çapta hegemonyasını yitiren emperyalist-kapitalist sistem, diğer tarafta yaşadığımız topraklarda içeride-dışarıda savaş, dizginsiz terör ile emekçilere, işçilere, gençliğe savaş açmış bir iktidar ve her şeye rağmen ona karşı mücadele eden devrimci güçler… Sermaye sınıfı durduramadığı çöküşünü, dinci-faşizmin en koyu gericiliği ve pervasız saldırganlığı ile engellemeye çalışıyor. Fakat gençlik, emekçiler, işçiler, her şeye rağmen faşizme karşı mücadele etmeye devam ediyor. Ayakta kalabilmek için her türlü baskı aracını kullanan dinci-faşist iktidarın saldırıları had safhada. Toplum devrim ile karşı-devrim arasında kamplaşmış durumda. Bu saldırı dalgalarından gençlik de payına düşeni alıyor. Üniversiteler kışlalara çevriliyor, akademi ilerici, sosyalist güçlerden tasfiye ediliyor, okullar, üniversiteler gericilere peşkeş çekiliyor.

İşte tam da bu kuşatmaların ortasında Denizler gibi sokak sokak dövüşme, okulları devrimci mücadelenin kalelerine çevirme zamanı gelmiştir. Denizlerin öğrenci gençlik mücadelesi ile sınıf mücadelesinin bağını kurması gibi, bizler de okul sınırlarını aşmalı, Denizler gibi gençliğe sokakta, mahallede, okullarda önderlik etmeliyiz. Bugün Denizlerin devrimci davasını saptırıp, kendi burjuva perspektiflerine hapsetmeye çalışan burjuva çevrelere karşı Denizleri her yerde her koşulda savunmalı, Denizleri romantik, maceracı insanlar olarak göstermeye çalışanlara karşı onların komünist devrimci, militan kimliklerini öne çıkarmalıyız.

Faşizmin koyu karanlığını yaşadığımız bu günlerde faşizme, kapitalizme ve emperyalizme karşı Deniz olmalı, cesaretle ileri atılmalıyız. Denizlerinin idamının 46.yılında DÖB olarak kurucularımızı anmak için yapacağımız anmaya Denizleri sahiplenen herkesi çağırıyoruz! Kindar ve dindar bir nesil yaratmak isteyenlere karşı Denizleşen bir gençlik yaratmak için Denizleri anmaya, sokağa, Denizleşmeye!

6 Mayıs Pazar

Saat: 17.00 Kadıköy / Süreyya Operası Önü

 

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)