< < Şantiye Girişini Kapatan İşçilere Ücretleri Ödendi

Büyükçekmece'de okul inşaatında çalışan işçiler 2 aydır maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. On gündür iş durduran işçiler haklarının bir an önce ödenmesini istedi.

İstanbul Büyükçekmece'de Mimar Sinan Mahallesi'nde Gökyol İnşaatın yüklenici firma olduğu Emlak Konut'un "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim" projesi kapsamındaki okul inşaatında çalışan Emeğin Gücü Derneği üyesi işçiler 2 aydır ödenmeyen ücretleri için eylemde. 30 işçinin ücretlerinin asgari ücret üzerinden yatırıldığını iki aylık ücretlerinin ödenmediğini belirten işçiler şantiye girişini inşaat malzemeleriyle kapatarak eylem yaptı.

İnşaat işçilerinin zor koşullarda çalıştığını ve ücretlerinin asgari ücret üzerinden yatırıldığını söyleyen işçilerden Selahattin Şahin, "Ücretlerimiz ödenmiyor. Maaşlarımızı asgari ücret üzerinden yatırıyorlar. Gerisini alamıyoruz. 30 kadar işçinin 2'şer aylık maaşı var. Bizi bugün yarın, haftaya diyerek oyalıyorlar. Hepimzin ailesi, kirası ödenecek faturaları var. Baktık ki bizi her seferinde geliştiriyorlar 15 gün önce çalışmayı bıraktık. Kimse muhatap olmayınca gün artık yeter deyip şantiye girişini kapattık" dedi.

Şantiyedeki beton blok, İskele, demir malzemelerle şantiye girişini kapatan işçiler "Şantiyedeki malzemeyle bir derdimiz yok. Bir zarar da vermiyoruz. Derdimiz hakkımız olan ücretlerimizin ödenmesi" dedi.

Şahin"15 gün oldu iş bıraktık. Şantiyede yatarak vakit geçiremeyiz. Firma yetkilileri gelsin bu sorunu çözsün. Biz hakkımızı istiyoruz" dedi.

İşçilerin eylemi sürerken mesai saatinin bitmesine yakın firma yetkilileri işçilerle görüşmeye geldi. İşçilere alacaklarının bir kısmı nakit, bir kısmı bir aylık çek verilerek ödenmesi üzerine eylem sonlandırıldı.