< < “Sesimizi Duyun İntiharın Eşiğine Geldik”

 

Bingöl Öğretmenevi’nin deprem riski açısından boşaltılması sonrası işsiz kalan işçiler yetkililere seslenerek çözüm getirilmesini istedi.

Maraş merkezli depremlerin ardından deprem açısından riskli olduğu tespit edilen Bingöl Öğretmenevi’nin boşaltılmasıyla burada çalışan 7 işçi işsiz kaldı.

Öğretmenevi’nde yıllardır taşeron işçi ( 4/A) statüsünde çalışan ve depremin ardından ücretsiz izne çıkarılan işçiler mağdur olduklarını belirterek yetkililere seslendi.

İşçiler adına açıklama yapan Ramazan Budulgan yıkım kararına karşı olmadıklarını belirterek şunları söyledi: “Mağdur olmamızın yanında çoğu arkadaşımızın hastaları ve üniversitede okuyan çocukları var. Kendimizi geçtik hastalarımızın ve çocuklarımızın masrafları var. Onlara bir gelecek hazırlamak için çabalıyoruz.“

 

"Bingöl Konukevi Çalışanlara Tahsis Edilsin"

Yıllardır Öğretmenevi’nde çalıştıklarını ve ömürlerini buraya adadıklarını söyleyen Budulgan, Bingöl Konukevi’nin kendilerine tahsis edilmesi durumunda sorunlarının çözüleceğini söyledi.

Şu an maaş alamadıklarına dikkat çeken Budulgan kendisinin 5 tane öğrencisi olduğunu ve nasıl geçineceğini bilemediğini ifade ederek yetkililerden sorunlarının çözülmesini istedi.

İşçilerden Derya Kaymaz ise 15 yıldır Öğretmenevi’nde çalıştığını, işten çıkarıldığı için evine ekmek götüremediğini söyledi.

 

“İntiharın Eşiğine Geldik””

Haklarının verilmesini isteyen Kaymaz şöyle konuştu: “Kredi borçlarım vardır. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz ‘Bizim hakkımızı verin biz birşey istemiyoruz. Taşeronlara kadro verilecek bizi mağdur bırakmasın. Bütün Türkiye bilsin ki biz mağduruz.”

Kaymaz, “Burası ekmek teknemizdi. Kaç gündür psikolojim bozulmuş. Burama gelmiş ki vallahi benim hakkımı vermezlerse ben intihara kalkıyorum. İnanın ben şu an kendimde değilim. Bizim hakkımızı versinler , biz hakkımız arıyoruz“ diyerek yetkililere seslendi.

 

"Yıllarımızı Verdik Neden Yok Sayılıyoruz?"

Yıllarını Öğretmenevi’ne verdiğini söyleyen Kaymaz “Öğretmenevi de devletin bir kurumudur. Neden bir kurumu yok sayıyorlar? Biz yedi arkadaşız mağduruz , eve bir ekmek götüremiyoruz. Biz öyle bir hale gelmişiz ki gece yatamıyoruz. Güvenlikten, temizliğe yıllarımızı buraya verdik şimdi neden yok sayılıyoruz?“

 

Yetkililerden "Elimizi Kolumuz Bağlı" Yanıtı

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri mağduriyetin farkında olduklarını ancak Öğretmenevi yeniden faaliyete geçene kadar ellerinden birşey gelmeyeceğini söyledi.

Öğretmenevi’nin deprem açısından riskli olduğu için boşaltıldığını, yeni yer arayışlarının devam ettiğini belirten yetkililer, “Bu işçi arkadaşlarımız ücretsiz izne çıkarıldı. Konukevi’ne yerleştirilmeleri yönünde bir talepleri var ancak burası dolu. Elbette ki Öğretmenevi yeniden faaliyete geçtiğinde bu arkadaşlar yeniden burada çalışabilir. Şu an elimiz kolumuz bağlı Bir çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.