< "LC Waikiki Mağazalarını Eylem Alanına Çevireceğim!"

İşten atılan Serkan Yılmaz LC Waikiki Halitağa mağazası önünde eylem yaptı.Çocuklarımın hakkını gasp ettirmeyeceğim" diyen Yılmaz LC Waikiki'nin tüm mağazalarına gidip teşhir etmeye devam edeceğini belirtti.

LC Waikiki'ye bağlı Talha Nakliyat'da şoför olarak çalışan ve ücretsiz izin alarak Hatay'a depremzelere dayanışmaya giden ve işten atılan Serkan Yılmaz LC Waikiki Kadıköy'de LC Waikiki Halitağa mağazası önünde eylem yaptı. Aralarında Mücadele Birliği Platformu, DGD-Sen, Nakliyat İş, İşçi Emekçi Birliği'nin de olduğu çok sayıda kişi eyleme katılarak destek verdi.

.“LCW Patronlarına Sesleniyorum: Çocuklarımın Haklarını Sizlere Gasp Ettirmeyeceğim” yazılı pankart eylemde, sık sık “Direne Direne Kazanacağız” ve “Serkan Yılmaz Yalnız Değildir” sloganları atıldı.

Serkan Yılmaz, çalıştıkları süre zarfında yaşadıkları hak ihlallerine işaret ederek, “İnsan gibi yaşayabileceğimiz ve hakkettiğimiz ücretleri hiçbir zaman bize vermediler. Banka promosyonu biz çalışanların en doğal hakkıdır fakat bu hakkımızı bile gasp ettiler. Şirket yöneticileri örgütlü davranmamızı istemediği için bana ‘Ne sorunun varsa bize gel, diğerlerini boş ver’ mesajını sürekli vermeye çalıştılar. Çalışanların birlikte davranmasını ve hakkını aramasını istemiyorlardı. Buna ön ayak olduğum için ‘Göze batıyorsun’ denilerek yöneticilerden tehditler almaya başladım” diye konuştu.

 

"Darp Edildim Ve İşten Atıldım"

Depremin ardından deprem bölgesine gitmek istediğini şirket yöneticilerine söylediğini aktaran Yılmaz, şirket yöneticileri tarafından tehdit edildiğini ve yöneticilerin deprem bölgesine gitmeye izin vermediğini söyledi. Israr üzerine izin aldığını ifade eden Yılmaz, döndükten sonra şirket yöneticilerinin hedef göstermesi sonucunda darp edildiğini belirten. Yılmaz, “Bir işçi bana karşı kışkırtılmış şekilde bir saldırı gerçekleştirdi. Darp raporu ve iş kazası raporu alarak şikayette bulundum. Şirket yöneticileri tüm şikayetlerimi ve raporlarımı yok sayarak planlı bir şekilde beni hızlıca işten çıkarıldılar” dedi.

 

Çocuklarımın Hakkını Size Gasp Ettirmeyeceğim”

5 yıla aşkın bir süredir LC Waikiki’de depo işçiliği yaptığını aktaran Yılmaz, haklarını alamadığını ve işten atıldığını söyledi. Kod 45 uygulaması nedeniyle işsizlik maaşından da yararlanamadığını söyledi.

İşten atılmasının nedeninin asıl olarak sendikal faaliyet yürütmek, işçilerin haklarının gasp edilmesine karşı çıkmak, banka promosyon haklarını istemek olduğunu ifade eden Yılmaz, “Mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Haklarımız için mücadele etmek yerine, bizlere köle gibi boyun eğdireceklerini zannediyorlar. Sizler ülkemizin emekçilerine ve yurttaşlarına karşı ahlak ve vicdan suçu işliyorsunuz. Çocuklarımın haklarını sizlere gasp ettirmeyeceğim. Gerekirse tüm mağazalarınıza gidip eylem alanına çevireceğim” dedi.

 

"Deprem Bölgesine Gittim Savunma İstendi"

Serkan Yılmaz'a direnişteki işçiler de destek verdi. Deprem bölgesine gittiği için işten atılan Coca-Cola'ya bağlı Piya Gıda işçisi Ümit Şimşek de 6 Şubat depremlerinde Maraş Elbistan'da -25 derecede enkazda çalıştığını, gidilmeyen yerlere gıda götürdüğünü belirten Şimşek, bir tebligatla on gün içinde savunma istendiğini söyledi.Şimşek, deprem bölgesine gitmesinin patronların bahanesi olduğunu asıl dertlerinin sendikal çalışma yürütmesi olduğunuı vurguladı.Şimşek, "Ne LC Wakiki'de ne Piya Gıda'da bizler rahat uyumuyorsak onlar da uyumayacak. Alanları mücadele alanına çevireceğiz. Barikatları bizlere değil hırsızlara kursunlar" dedi.

 

"Ben İşten Atıldım İşkence Edenler Çalışmaya Devam Ediyor"

İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş.’de işkenceye uğrayan ve işten atılan Bilal Atan ise 112 gündür İBB Saraçhane önünde eylemde olduğunu hatırlatarak Atan, "6 aydır işkencenciler tarafından İBB tarafından da savcılar tarafından da bir işlem yapılmadı. Ağaç A.Ş.’deki çete olan yöneticiler hala İBB’den maaş alıyor. Ben ise 4 buçuk aydır işçisizin. Serkan arkadaşımızın da söylediği gibi direne direne kazanacağız. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" dedi.

 

"Asıl Neden Sendikal Faaliyet Yürütmek"

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise Serkan Yılmaz'ın mücadelesini selamladıklarını belirterek LC Waikiki'nin Serkan'ı işten atma nedeni asıl olarak işçilerin haklarına sahip çıkması, sendikal faaliyet yürütmesi olduğunu söyledi.

"Serkan arkadaşımız mücadele veren bir işçidir. LC Waikiki'nin işçilere yönelik ilk işten atma saldırısı da değildir. Onlar Nakliyat İş'i de çok iyi bilirler. Biz sendikalara emekçi halka düşen Serkan Yılmaz'ın mücadelesini sahiplenmektir" dedi.

 

"Oğlumun, Torunlarımın Hakkını Verin"

Eylemde Serkan Yılmaz'ın annesi Satı Yılmaz ise "Oğlumu neden işten attınız. Okula giden iki çocuğu var. Onların geleceğine mani oluyorsunuz. Torunlarımın hakkını istiyorum. Oğlumun hakkını istiyorum. Ben anayım gözüme aylardır uyku girmiyor. Anaların sesini duyun" dedi.

Anne Yılmaz'ın konuşmasının ardından dayanışmaya gelenler"Anaların Öfkesi Patronları Boğacak" sloganı attı.

 

"Serkan'ın Kardeşi Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Kardeşi Erhan Yılmaz ise ağabeyinin büyük bir haksızlığa uğradığını belirterek, "Abim emeğiyle onuruyla çalışan bir insandır. Onun kardeşi olmaktan gurur duyuyorum. İşsizlik maaşı bile almasına engel olacak şekilde işten atan LC Waikiki'ye yazıklar olsun. Serkan Yılmaz'ın kardeşi olmaktan onur duyuyorum ve sonuna kadar yanında olacağım" dedi.

Eylem sloganlarla ve LC Waikiki'ye sorunu çözmezse bütün mağazalarını eylem alanına çevirerek ürünlerini boykot etme çağrısı yapmaya devam edileceği belirtilerek bitirildi.

Video İçin Tıklayınız.