< Şişli Belediyesi İşçileri Sefalet Zammına Karşı Eylem Yaptı

Şişli Belediyesi’nde çalışan işçiler asgari ücretin iyileştirmesi talebinde bulunarak belediye yönetiminin yüzde iki sefalet zammı dayatmasını protesto etti. İşçiler asgari ücrete mecbur edilerek köleleştiriliyoruz. Bu ücretlerle geçinemiyoruz!' dedi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 3 Nolu Şube üyesi Şişli Belediyesi işçileri 1 Mart 2022-29 Şubat 2024 arasını kapsayan dönem için imzalanan Toplu İş Sözleşmesinde yer alan yüzde 23 ücret zammının yetersiz kaldığını, bu ücretlerle geçinemediklerini belirtiyor.

CHP'li Şişli Belediyesi yönetimi ile DİSK Genel İş İstanbul Avrupa Yakası Şube 3 Nolu Şube yönetimi arasında süren görüşmelerde amlaşmaya varılamaması üzerine işçiler bugün belediye binası önünde yüzde ikiye denk gelen sefalet zammını protesto etti.

Kentyol A.Ş. ve Belediye Başkanı Muhammer Keskin ile yapılan görüşmelerde; yüzde 23 olan zammın yüzde 25’e çıkarılması, 60 TL olan yemek ücretinin 85 TL’ye çıkarılması teklif edildi. Sendika, belediye tarafından verilen bu teklifi kabul etmedi.

İşçiler, "Asgari Değil İnsanca Yaşam Geçinemiyoruz" yazılı pankart açarak "Boyun Eğme" yazılı dövizlerle belediye önünde eylem yaptı.

"Asgari Değil İnsanca Yaşam", "Hak, Hukuk Adalet", "Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni", "İşçiyiz Haklıyız kazanacağız" sloganları atılan eylemde açıklama yapan DİSK Genel İş 3 No'lu Şube Sekreteri Neşe Karaçimen, ülkede ekonomik krizin etkileri günden güne artarken, işçilerin aileleriyle birlikte ekonomik koşulları en ağır şekilde yaşadıklarını belirtti.

Belediye işçilerinin kendilerinden "fedakarlık" istendiğinde yüzde 4 ve yüzde 5'lik zamma razı geldiklerini söyleyen Karaçimen, İstanbul'da ev kiralarının 10 bin liradan başladığı, ramazan pidesinin 10 lira olduğu bir ortamda tüm uzlaşmacı ve iyi niyetli çabalarına rağmen kendilerine reva görülenin yüzde 2 oranında zam olduğunu söyledi.

İşçi ve emekçilerin asgari ücretle geçinemediğini belirten Karaçimen, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerine seslenen Karaçimen, asgari ücrete mahkum edilerek köleleştirildiklerini belirterek "Bu ses sadece bizlerin değil çocuklarımızın, eşlerimizin ve ailelerimizin sesidir. Bizler geçinemiyoruz" diye konuştu.

Karaçimen dözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler Şişli Belediyesi Çalışanları ve Emekçileri olarak; Asgari ücretin 8.500 TL olduğu bir ortamda asgari ücrete mecbur edilerek köleleştiriliyoruz!

Daha özgür, eşit adil ve insan onuruna yakışır ücret talebimizi buradan bir kez daha dile getiriyoruz! Bu ses sadece bizlerin değil çocuklarımızın, eşlerimizin ve ailelerimizin sesidir. Bizler geçinemiyoruz! Şişli Belediyesi Emekçi ve Çalışanları Geçinemiyor! Biz işçi ve emekçilerin sesini duyun!"

Şişli Belediyesi işçileri sefalet zammını kabul etmeyeceklerini belirterek eylemi slogan ve alkışlarla sonlandırdı.