< Kartal Belediyesi İşçileri Kayyıma Karşı Yürüyüşe Başladı

Genel İş Anadolu Yakası 1 Nolu şube yöneticileri Yavuz Yalçın, Cevahir Hasdemir ve Kadim Fırat Genel Merkez’in şube yönetimine müdahale ederek kayyım yönetici atamasına karşı İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

DİSK Genel İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube yöneticileri Yavuz Yalçın, Cevahir Hasdemir ve Kadim Fırat, Genel İş Genel Merkezi'nin işçilerin iradesi dışında şubeyi bölerek Kartal'da yeni bir şube açması ve yönetici atamasına karşı Ankara'ya "Adalet Yürüyüşü" başlattı.

Kartal Belediyesi işçileri yürüyüş öncesinde "Kayyum İrade Gaspıdır" yazılı önlükler giyerek belediye binası önünde yaptıkları açıklamayla gelişmeleri aktardı.

Yavuz Yalçın konuşmasında “Ben Yavuz Yalçın olarak her yerde, her mecrada, hantallaşmış, bürokratlaşmış işçiden kopuk bu yapıdan korkmadığımı, bunu değiştirmek için mücadeleden geri durmadığımı her yerde haykırıyorum. Çünkü bu yapıdan, bu sendika bürokratlarındna korkarak, bu anlayışı değiştirmeyiz. İşçileri düşürdükleri bu durumdan kurtaramayız. Bu hantal anlayışı gönderme vakti artık kaçınılmaz olmuştur. Bugün işçi iradesini yok sayan seçilmiş insanları ve işçi önderleri olarak bir adım öne ileri çıkmış emekçileri bitirmeye çalışan bu anlayışın tamamına karşıyım. Bu çürümüş, işçiden kopuk anlayış demokratik yollardan gönderilmedikçe, emek sınıfına asla kurtuluş yok. Bu bilinçle artık harekete geçme vakti gelmiştir. İşçi kardeşlerimin emeğinizi, alınterimizi gasp edenleri artık içinizde barındırmayan bu yolda bizimle olanlara bin selam olsun. Yaşasın işçilerin birliği! Kahrolsun kayyumcular" dedi. İşçiler, sendika genel merkezinin işçilerin iradesini yok sayarak kayyım yönetici atamasına karşı mücadele edeceklerini belirterek Ankara'ya yürüyüşe başladı.

İşçiler geçtiğimiz hafta da sendika şubesi önünde basın açıklaması yaparak gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmıştı.