Kadıköy Ve Kartal Belediyesi İşçileri İradelerini Yok Sayan Genel İş'i Protesto Etti

Kadıköy ve Kartal Belediyesi işçileri Genel İş Genel Merkezi'nin kayyum atamasını Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubede önünde açıklama yaparak protesto etti.

İşçiler açıklamada uygulamalarının devletin kayyum atamalarından farkı olmadığı belirtilerek, işçinin iradesini yok sayan tutuma ve kayyum atamalarına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Genel Merkezi işçilerin iradesini yok sayan burjuva sendikal tavrını her fırsatta uygulamaya devam ediyor. Daha önce işçilerin seçtiği yönetimlere karşı olağanüstü genel kurul toplantısı yaparak, işçilerin seçtiği temsilcileri görevden alarak CHP'li belediye yönetimleriyle işbirliği yapan Genel İş Genel Merkezi, İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubenin tabandan gelen örgütlemeyle seçilen temsilcileri yönetimden uzaklaştırma saldırılarını sürdürüyor.

Daha önce Ataşehir Kadıköy ve Kartal Belediyesi işçilerinin örgütlü olduğu Anadolu Yakası 1 Nolu Şube'yi bölerek Ataşehir Şubesi'ni açan Genel İş Genel Merkezi bu kez de işçilere hiçbir bilgi vermeden Kartal Şubesini açtı. Yönetime ise işçilerin temsilci olmasını dahi istemediği kişileri atadı.

Kadıköy ve Kartal Belediyesi işçileri bugün Genel İş Genel Merkezi'nin işçilerin iradesini yok sayan adeta işçilerin kararlarına karşı savaş açan bu saldırısını Kadıköy'deki sendika şubesi önünde eylem yaparak protesto etti. Şube binası önünde toplanan işçiler alkışlarla ve "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganları atarak Genel İş Genel Merkezi'ni protesto etti.

 

"Seçimde Kaybetmiş Kayyumlara Kartal İşçilerini Teslim Edemezsiniz"

Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı seçilen Nazan Çam, "22 Ocak'ta Kartal ve Kadıköy Belediyesi işçilerinin iradesiyle kazanılmış seçimden sonra İETT delegeleri ile şubeyi dizayn etmeye çalışan anlayışa dur demek bir araya geldiklerini belirterek "22 Ocak'ta seçimi almamıza rağmen mazbatamız bizde olmasına rağmen tepeden inme zihniyetle Kartal Kadıköy Belediyesi işçilerinin üyesi olduğu Anadolu Yakası 1 Nolu Şube bölünmüştür" dedi.

 

"Seçilmiş İradeyi Yok Sayamazsınız"

Şubeyi bölmekle yetinmeyen Genel Merkezin seçimde kaybetmiş işçilerin temsilci dahi seçmediği kişilerin yönetici olarak atandığını aktaran Çam "Seçimde kaybetmiş kayyumlara Kartal Belediyesi işçilerini teslim edemezsiniz. Seçilmiş iradeyi yok sayamazsınız. Kartal işçileri buna izin vermeyecek. Ancak iki üç ay atanırsınız seçim günü geliriz. Biz geliriz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizi seçen, bizimle birlikte yol alan Kartal işçilerine bin selam olsun. Yanlarındayız yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"Siz Kaybedeceksiniz"

 

İşçilerin seçtiği şube yönetimine rağmen tepeden atama yapıldığını belirten Çam, Genel İş Genel Merkezi'ne seslenerek "Tepeden atama yapamazsınız. Yaptınız mı? Yaptınız. Siz kaybedeceksiniz. Nedir bu bürokrasi? Nasıl açıklıyorsunuz bunu? Yönetimine bilgi vermeden, şube yöneticileri istişare etmeden, Ankara'ya gidip orada pazarlıklar yapıp, iki kişiyle üç kişiye Kartal işçilerinin hakkını teslim edemezsiniz kabul etmiyoruz. Seçilmiş irademizi yok sayamazsınız" dedi.

Basın açıklaması metnini okuyam Kartal Belediyesi işçi temsilcilerinden Cevahir Hasdemir "Yıllardır üyesi olup içerisinde yer aldığımız mücadeleci tabandan örgütlülüğe ve işçi demokrasisine dört elle sarıldığımız sınıf mücadelesi tarihiyle Türkiye’deki sendikal harekete öncülük etmiş olan sendikamız Genel İş Genel Merkez Yönetimi artık maalesef bu olmazsa olmaz değerleri bir kenara bırakarak, yirmi yıldır bu ülkede mazlum halklara ve emekçilere dünyayı dar eden hükümetin uygulamalarını aratmayacak türden enteresan çıkışlarla sendikaya duyulan güveni yok etmektedir" dedi.

 

"İşçilerin Değil Belediyelerin Çıkarları Gözetliyor"

Sendikanın tüzüğündeki yetersizlikleri gidermek yerine kendi koltuklarını garanti altına alıp, bireysel çıkarlarını korumak için işçi tabanından kopuk çalışmalara imza atarak benmerkezci anlayışla hareket edildiğini ifade eden Hasdemir, "Eleştirdiğimiz diğer sendikalardan daha kötü bir yönetim mantığıyla işçinin değil işverenin çıkarlarını gözeten işçilerin değil belediyelerin bütçelerini önemseyen üyelerinin değil siyasilerin iradesine göre hareket eden siyasetin arka bahçesinin dik alası olan bir zihniyetle hareket etmektedirler" dedi.

 

"Olağanüstü Genel Kurullar, Şube Açıp Kapamalar Yapılıyor"

Hasdemir, sendikal bürokrasi ve hegomanyasının tavan yaptığını, koltuk ve mevkileri uğruna işçi iradesini görmezden gelerek seçilmiş şube yönetimlerinin, eğer kendi iradeleriyle değil de genel merkezin iradesiyle hareket ediyorsa her türlü maddi ve manevi desteği vermekten geri durmayan sendikanın bürokrat ve burjuva yöneticilerin, emekçilerin hakları için çabalayan seçilmiş şube yönetimlerini de olağan üstü seçimlerle şube kapatıp açmalar, şube bölüp yeni şubeler açmak gibi her türlü argümanı işlerine geldiği gibi kullandığını belirtti.

Genel İş Genel Merkezi'nin Ataşehir’i ayırdığında oradaki şube yapısını orada seçilmiş olanların talepleri doğrultusunda atamalarla şekillendirirken, iş Kartal ve Kadıköy e geldiğinde iki ay önce seçilen kişileri Kartal’da şube kuruluşunda atamak yerine seçimlerde kaybeden iki başkan adayını Ankara’ya çağırarak kapalı kapılar ardında pazarlık ve çıkar ortaklığı yapıldığını söyleyen Hasdemir "Çıkar ortaklığı ile atama yapmak gibi iki yüzlü bir irade ortaya koymaktan geri durmadığını söyledi.

 

"Sendikadaki Kayyumculuk Faşizan Mantıkla Yürütülmektedir"

Türkiye de kendinden olmayanı vatan hainliği ve teröristlikle suçlayan siyasi erkleri kayyumculukla suçlayarak yalandan yere eylem yapan ağalar kendileri de rahatları bozulmasın diye yerellerde içimizde işçi sıfatıyla dolaşan yalan dolan ve ayak oyunlarında Ankara'daki ağaları sendika baronlarını aratmayacak becerilerle işçiyi örgütsüzlüğe asgari ücretlere mahkum ederek kayyumculuğun ve koltukçuluğun zirvesinde kirli ittifaklar kurmaktan geri durmuyorlar. Belediyelerdeki kayyum zihniyeti ne kadar antidemokratikse sendikadaki kayyumculukta aynı faşizan mantıkla yürütülmektedir" dedi.

 

"Amaç İşçilerin Haklarını Gözetmek Değil, Belediye Emrinde Müdürlük Olmak"

İşçi şubesiyle birlikte hak arama mücadelesine başladığı andan itibaren belediye yönetiminin hemen alternatif şube arayışına başlayarak sendikanın genel merkez yöneticileri ile kapalı kapılar arkasında pazarlık ve işbirliği yaparak işçiyi değil belediyenin çıkarlarını gözetecek kapı kullarının gelmesi için mücadele verdiğini söyleyen Hasdemir "Çünkü asıl derdi karşısında irade gösterip egemenliğini zora sokacak sendikacılar değil kapısında bekleyip aldığı direktifleri işçiye yutturmaya çalışacak kayyumcu çıkarcı ve koltukçuları göreve getirecek çalışmalarla sendika şubesi değil belediye bünyesinde emrinde şeflik ya da müdürlük benzeri bir şube oluşturmak" dedi.

 

"Sendika Ağalarının Saltanatını Yıkmak İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

  kendi imparatorluklarını kurarak bu paralarla delege kafalayarak rakı sofraları kurdurarak zaafiyetli işçilerin iradesizliklerinden faydalanıp bizlere karşı işçiler için değil kendileri ve belediye yönetimine şubeler kuruyorlar.

Yağma yok bizler buradayız ve bu harami düzenini yıkarak, yeniden Kemal Türkler, Abdullah Baştürk’lerin mirasını ve mücadelesini sahiplenerek sırtımızdan semiren sendika ağalarının saltanatını yıkmak için mücadeleye devam edeceğiz.

Hasdemir'in ardından Kartal Belediyesi işçilerinin seçtiği temsilciler de söz alarak işçilerin haklarını aramayan, işçi iradesini yok sayan bu anlayışa karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.