< Tadilattaki Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nü Su Bastı

Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde iki yıldır tadilat sürüyor. Şantiye halindeki binada çalışanlar kış soğuğunda bir de su baskınıyla karşılaştı. Yerler su içinde evraklar ıslandı, çalışanlar ise evrakları kurtarmak ve hasta olmamak için uğraşıyor.

Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü, iki yıl önce İstiklal Caddesi'ndeki Kaymakamlık binasından Kasımpaşa'daki eski Askeri Deniz Hastanesi binasına taşındı. (İnternetten bakıldığında halen İstiklal Caddesi'nde görünüyor.)

Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının yeni taşındıkları bina ise tam bir şantiye halinde. Çünkü eski bir bina olduğu için yenileme çalışmaları yapılıyor. Çalışanlar bugün ise üst kattan akan suların çalışma alanlarını gördü. Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışanlar, yetkililere bildirmelerine rağmen şantiye ortamında ve soğukta çalışmak zorunda kaldıklarını, bugün ise su baskınıyla karşılaştıklarını söyledi.

 

"İş Makineleri Ve Molozlar Arasından Geçmek Zorunda Kalıyoruz"

Kasımpaşa eski Askeri Deniz Hastanesi binasını Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak kullanan çalışanlar "Bahçe girişinde iş makinelerinin, çalışan inşaat işçilerinin arasından ve molozlar içinden geçerek binaya girebiliyoruz."

Binaya girdiğimizde de inşaat faaliyetleri devam ediyor. Binaya yerleşilmiş olsa da üst katlar ve bulunduğumuz katlarda tadilat çalışmaları devam ediyor" dedi.

 

"Can Güvenliğimiz Yok"

Eski ve alt yapısı tamamlanmamış bir binada bahçede iş makineleri çalışır halde ve bina içinde ise tadilat çalışmaları sürerken görevlerini yerine getirmeye çalışan Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları "Şantiye ortamında çalışıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin hiçbir tedbir alınmıyor. Hiç birimizin can güvenliği yok" dedi.

 

"Isınamıyoruz, Kışın Sürekli Hasta Oluyoruz"

İki yıl önce geldikleri binada ısıtma sistemi de bulunmuyor. Çalışanlar "Evimizdeki elektrik sobalarını getirdik onlarla ısınmaya çalışıyoruz. Fakat bina büyük ve tadilat halinde olduğu için hiç ısınmıyoruz ve sürekli hasta oluyoruz" diye aktardı.

İki yıldır iş makinelerinin sesleri, tadilat gürültüsü, toz ve soğukla mücadele ettiklerini belirten Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları bu sabah ise işyerlerini su bastığını gördü.

 

"Yine Hasta Olmaktan Korkuyoruz"

Çalışanlar "Sabah geldiğimizde her yer su içindeydi. Evraklar ıslandı, temizlemeye çalıştık ama merdivenlerden havalandırma boşluklarından sular akmaya devam ediyor. Zaten gürültü, toz ve soğukla mücadele ediyorduk bir de su baskınıyla karşılaştık. Dolapların üzerine sular akıyor. Evrakları kurtarmaya, korumaya çalışıyoruz fakat bir taraftan da ıslanıyoruz. Zaten çoğumuzun sağlığı pek iyi değil. Yine hasta olmaktan korkuyoruz" dedi.

 

Şantiye halindeki binanın çalışmaya elverişli olmadığını ve bunu defalarca gerekli mercilere bildirdiklerini, durumlarını SES Şişli Şubesi'ne ilettiklerini belirten çalışanlar "Şube Eşbaşkanımız Abuzer Aslan geldi durumu gördü ve raporlayarak gerekli yerlere başvurularda bulundu. Fakat aylardır halen bir sonuç alamadık. Sağlıklı bir ortamda çalışmak ve iyi bir hizmet verebilmemiz için yetkililerin acilen çözüm getirmesini istiyoruz" dedi.

 

"Önlem Alınması İçin Ölmemiz Mi Gerekiyor?"

İki yıldır bu zor şartlarda çalışmak zorunda kaldıklarını belirten çalışanlar, "Sabah geldiğimizde çalışan iş makinelerinin arasından geçiyoruz. Molozların üzerinden atlayarak, yürüyerek binaya giriyoruz. Binada da katların tadilatı devam ediyor. Bu şartlarda çalışmanın mümkün olmadığını iletsek de yetkililerden bir geri dönüş alamadık. Gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması için illa bir arkadaşımızın ölmesi ya da feci bir kaza geçirmesi mi gerekiyor?" diyerek bir an önce çözüm üretilmesini istediklerini vurguladı.

 

"Yetkililer Bir An Önce Sağlıklı Bir Çalışma Ortamı Sağlamalı"

SES Şişli Şube Eşbaşkanı Abuzer Aslan ise defalarca Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne duruma ilişkin bilgileri aktardıklarını fakat bir sonuç alamadıklarını deprem tehlikesi bulunmasına rağmen eski bir binada halihazırda tadilat yapılırken çalışılmasının mümkün olmadığını belirterek "Son olarak Şubat ayında ilçe ve il müdürlüklerine dilekçe verdik fakat bir dönüş alamadık. Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarımızın can güvenliği yok ve soğukta ısıtma sistemi olmayan bir binada oldukları için sürekli soğuk algınlığına bağlı sağlık sorunları yaşıyorlar. Arkadaşlarımızın sağlıklı bir ortamda çalışmaları için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor" dedi.