Enerji Sen ile Uluğ Enerji arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı. Haklarını isteyen işçiler bulundukları yerlerde yazılamalarla sefalet ücreti dayatmasını protesto etti.

DİSK'e bağlı Enerji Sen ile Uluğ Enerji arasında yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamıyor. Haklarını isteyen işçiler ise tepkilerini trafo duvalarına yazılamalar yaparak da dile getiriyor.

 

"Bu Paraya Kendileri Çalışsın"

“Aylardır bize sefalet zammıyla geliyorlar” Yıllardır köle koşullarında çalıştıklarını söyleyen bir Uluğ işçisi, “Aylardır bize sefalet zammıyla geliyorlar. Bu parayla gelip kendileri geçinsin bakalım geçinebiliyorlar mı? Yazın sıcağında, kışın soğunda gece gündüz çalışıyoruz emek veriyoruz ama karşılığını alamıyoruz” dedi.

 

"Biz Olmasak Bu Şirket de Olmaz"

Son bir görüşme daha yapılacağını belirten işçi ise “Biz sendikamızın arkasındayız. Bizleri görmeyen, taleplerimize kulak tıkayanlar unutmasın bizler olmazsak bu şirkette olmaz. Çok bir şey istemiyoruz hakkımız olanı istiyoruz. Eve giderken çocuğumuz bir şey ister de onu alamazsam düşüncesiyle eve gitmek istemiyoruz. O yüzden hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Yıllardır bize görülen kötü çalışma koşulları, mobingleri, düşük ücreti artık kabul etmiyoruz” dedi.

İşçiler çalışmaları sırasında trafoların duvarlarına "9600 TL'ye Sen Çalış Taylan Bey!" yazılamaları yaparak da şirketin dayattığı sefalet ücretine tepkilerini gösteriyor.