Finans Merkezi Şantiyesinde Limak İşçileri İş Bıraktı

Finans Merkezi, Merkez Bankası şantiyesinde üç aydır maaşları ödenmeyen işçiler iş bıraktı. Yürüyüş yapan işçiler kötü yemekleri ve barınma koşullarını da protesto etti.

İnşaat işçileri insanca çalışma koşulları için FMŞ'de açıklama yapan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçiler, "Hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İstanbul Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi, Merkez Bankası Şantiyesinde Limak Holding'e bağlı olarak çalışan inşaat işçileri, 3 aydır maaşlarının ödenmemesi, kötü yemek çıkması, yemekhane ve koğuşlarının sağlıksız hijyen açısından kötü olmasını protesto ederek iş bıraktı.

İnşaat İş Sendikası ve Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçiler, Limak Holding Ofisi ve Emlak Konut önünde yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri Merkez Bankası şantiyesi önünde toplandı. Buradan, "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Limak Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Direne Direne Kazanacağız" sloganıyla Limak Holding önüne yürüdü.

İnşaat-İş Sendikası yöneticisi Yunus Özgür, "Emlak Konut, Limak Holding, işçi arkadaşlarımızın alın terlerini gasp etmeye çalışıyor. İşçi arkadaşlarımızı berbat koğuşlara mahkum etmeye çalışıyor, insana yakışmayacak yemeklere mahkum ediyor. İnşaat işçisinin alın terini, emeğini gasp ettirmeyiz" dedi.

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir ise onlarca işçinin ailesinin olduğunu, faturalarını ödeyemediğini, çocuklarını doğru dürüst besleyemediğini belirterek. "Biz bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyoruz. Bütün işçi arkadaşlarımızın haklarını almadan asla geri adım atmayacağız" dedi.

Limak'a ait her alanı eylem alanına çevireceklerini söyleyen Demir "Bu bir uyarıydı. Bundan dolayı buraya geldik. Bu iş bugün çözülecek başka yolu yok!" dedi.

Emlak Konut'un önüne kadar sloganlarla yürüyüş yapan işçiler burada da açıklama yaparak oturma eylemine geçti. Kasklarını yere vurarak sloganlarına devam eden işçiler haklarını alana eyleme devam edeceklerini belirtti.