Satera Elektrik'te 8 İşçi İşten Atıldı

Cengiz ve Kolin ortaklığında kurulan ve 100 işçinin çalıştığı Satera Elektrik'te Birleşik Metal İş Sendikasına üye 8 işçi işten atıldı. 

Cengiz Holding ve Kolin Holding'in ortaklığında 2 yıl önce İstanbul'da kurulan, elektrik sayaçları üreten ve 100 işçinin çalıştığı İstanbul’daki Satera Elektronik’te işçiler DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üye oldu. İşçilerin neredeyse tamamının üye olmasıyla çoğunluğu sağlayan sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki başvurusunda bulundu. Başvuruyla ilgili incelemeyi tamamlayan bakanlık, yetki belgesini gönderdi.

Yetki tespitinin ulaşmasının ardından patron 8 işçiyi işten çıkardı. Atılan işçiler fabrikanın önünde bekleyişe geçti. Birleşik Metal İş Sendikası yaptığı açıklamada, şirket yetkililerin işçileri tek tek görüşmeye çağırdığını ve sendikadan istifaya zorladığını açıkladı. 

"İşten çıkarma ve mobbing baskısı altında bırakılan üyelerimiz sendikal haklarının bilincinde davranıyor ve direniyor" denilen açıklamada, şirket yönetimine 2 gündür görüşme çağrısı yapıldığı belirtilerek, "Satera işçilerinin sendikalaşma hakkı Anayasamız, yasalarımız ve temel uluslararası sözleşmelerin güvencesi altındadır. Bu hakkın çiğnenmesi kabul edilemez. Satera işçilerinin ve onların temsilcisi olan sendikamızın talebi çok nettir. İşten atılan işçiler işe geri alınmalı. Sendika üyesi işçilere baskı son bulmalı. Sendika ile görüşmeler başlatılmalıdır" denildi.