Deprem bölgesinde yardıma giden ve işten atılan LC Waikiki işçisi Serkan Yılmaz, Şişli Cevahir AVM içindeki LC Waikiki mağazasında eylem yaparak LC Waikiki ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

LC Waikiki'ye bağlı Talha Nakliyatta şoför olarak çalışan ve deprem bölgesine yardıma giden Serkan Yılmaz, mağazalarda eylemlerine devam ediyor.

Bugün Şişli Cevahir AVM içinde bulunan LC Waikiki mağazasında da eylem yapan Serkan Yılmaz "Çocuklarımın Haklarını Gasp Ettirmeyeceğim" yazılı döviz taşıyarak mağazadaki müşterilere seslendi.

"Deprem bölgelerinde yardıma gittiğim için, banka promosyon haklarımızı istediğim için, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşullarını istediğim için işten atıldım. Ben çocuklarımın hakkını bunlara yedirmeyeceğim Sizlerden isteğim lütfen LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmayın" dedi.

Yılmaz'ın konuşmasını mağazadaki müşteriler alkışlayarak destek verdi. Ardından Serkan Yılmaz'a destek veren belediye işçisi ise konuşmasında "Arkadaşımız deprem bölgesindeki insanlara yardıma gitti. Orada enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Bel Cansız bedeni enkazdan çıkardı. Beş gün sonra geriye döndü, işbaşı yaptı. Ve çalıştığı Talha Nakliyat tarafından işten çıkarıldı. İnsanlar can acısı içindeyken, arkadaşımız onlara yardım edebilmek derdindeyken LC Waikiki arkadaşımızı ödüllendirmek yerine işten çıkardı. Bu zulme bu acımasılığa sessiz kalmayın lütfen. Arkadaşımız enkaz altından insanları kurtarmak içim beş gün boyunca uğraştı. Üstelik gitmek isteyince izin verilmediği için ücretsiz on günlük izin alıp gitmişti. Ve beş gün sonra geri döndü. LC Waikiki vicdan suçu işliyor ahlak suçu işliyor bu suça ortak olmayın. Serkan arkadaşımıza destek olmak için, çocuklarının hakları, geleceği için LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmayın" dedi.

Ardından Mücadele Birliği Platformu adına yapılan konuşmada "Serkan Yılmaz deprem bölgesindeki insanlara yardım etmek için gitti. Bizler insanları enkazlardan çıkarıyoruz, çocukların bakımını üstleniyoruz. Açlıkla, yoksullukla, soğukla mücadele eden bölge halklrının yaralarını dayanışmamızla, mücadelemizle sarmaya çalışıyoruz. Ama biz gördük ki, sermaye sahipleri, devlet, kolluk güçleri insanlar enkaz altında can çekişirken onlar banka kasalarını kurtarmaya gittiler. Biz deprem bölgesine işçiler yardıma giderken patronların, LC Waikiki patronunun işçileri cezalandırdığını gördük. İnsanlar acı içindeyken, bizler dayanışmayla halkların yaralarını sarmaya çalışırken patronların kârlarının devamlılığı için attıkları düşmanca adımları gördük. Bugün işçi düşmanı, insan yaşamını yok sayan LC Waikiki'ye, sesleniyoruz. Hesabını vereceksiniz, bu halka düşman olmanın, halkaların acılarına sırtınızı döneminin hesabını vereceksiniz. Bütüj halkımıza sesleniyoruz. LC Waikiki'den alışveriş yapmayın. Onlar bizim varlığımız sayesinde var oluyor, bizlerin sayesinde yükseliyor. Onlar insanların acılarına sırt çeviriyorsa bu LC Waikiki yerin dibine batsın. Alışveriş yapmayın ki insanların acılarına sırt dönerek kârlarını yükseltemesinler. LC Waikiki ürünlerini almayın" denildi. Mağazada bulunanlar konuşmaları alkışlayarak destek verdi.

Serkan Yılmaz LC Waikiki müşterilerine tekrar seslenerek, beni işten çıkararak çocuklarımın geleceğini çalmalarına izin vermeyeceğim gerekirse bütün mağazalarına tek tek gidip bunları anlatacağım ve teşhir edeceğim. Sizlerden ricam bu mağazalardan alışveriş yapmayın" dedi.

Yılmaz konuşmasını bitirerek mağazadan çıkarken mağazada bulunanların bir çoğu da alkışlarla destek vererek Serkan Yılmaz ve destek verenlerle birlikte mağazadan çıktı.

https://www.youtube.com/live/tvLZq1ym6Gk?feature=share