LC Waikiki, Deprem Bölgesine giden İşçiyi İşten Çıkardı

LC Waikiki depoda şoför olarak çalışan ve deprem bölgesine yardım için giden Serkan Yılmaz işten çıkarıldı. Sancaktepe LC Waikiki mağazasında eylem yaparak LC Waikiki'yi boykot etme çağrısında bulundu.

LC Waikiki deposunda şoför olarak çalışan Serkan Yılmaz, gönüllü olarak yardım için deprem bölgesine gitti. Deprem bölgesinden döndükten sonra işe başlayan Yılmaz, işten çıkartıldığını belirtti.

Serkan Yılmaz, işten çıkartılma nedenini deprem bölgesine gitmesi olarak açıkladı. 6 Şubat akşamı gerçekleşen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem sonrası, çalışmalara katılmak için deprem bölgesine gitmek üzere 15 günlük izin istediğini belirten Yılmaz, talebini önce reddedildiğini fakat ısrar edince on günlük ücretsiz izin evrakı imzalatılarak izin verildiğini söyledi.

Deprem bölgesine giden fakat rahatsızlandığı için beş gün sonra geri döndüğünü ve iş başı yaptığını aktaran Yılmaz, işbaşı yaptıktan sonra yanına gelen yetkililerin tartışma çıkararak kendisini darp ettiklerini ve ardından "kavga ettiği" gerekçesiyle işten çıkarıldığını belirtti. Ertesi gün ise yetkililerin kendisini arayarak iş akdinin feshedilerek sigorta girişinin iptal edildiğini söylediklerini belirten Yılmaz, hakkını arayacağını ve çocuklarının hakkını patronlara bırakmayacağını söyledi.

Yılmaz patronların diğer işçilere gözdağı vermek için kendisini çıkardıklarını da ifade etti. İşe iade edilinceye kadar hakkını arayacağını söyleyen Serkan Yılmaz, Sancaktepe LC Waikiki mağazasında eylem yaparak müşterilere seslendi.

Mağaza içinde konuşan Yılmaz “Deprem bölgesine gönüllü olarak gittiğim için, işçilerin haklarını istemesinde öncülük ettiğim için LCW deposunda işten çıkartıldım. Duyarlı halkımız sizden ricam, LCWaikiki’den, Koton’dan, Madam Coco’dan, Flo’dan alışveriş yapmayın” diyerek boykot çağrısında bulundu.