Fırın İşçileri İş Bırakmaya Devam Ediyor

Bingöl’de fırın işçileri, bu sabah kötü çalışma koşullarını protesto etmek için süresiz iş bıraktı. Bir kahvede toplanan yaklaşık 80 işçi, ucuz ekmeğin faturasının kendilerine çıkarıldığını belirterek mevcut şartlarda çalışmayacaklarını söyledi.

Gıda-İş Sen Bingöl Temsilcisi Murat Bulut, 21 Ocak günü de çalışma koşullarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ancak sorunlarının devam ettiğini söyleyerek çalışma koşullarını anlattı.

“Arkadaşlarımız 13-14 saat çalıştırılıyor, ancak fırın işçilerinin büyük çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyor. Bingöl’de yetkililer ekmek fiyatlarını düşük tutmak istiyor, işverenler de bunun faturasını işçilere ödetiyor. Bizler düşük ücretle, hiçbir güvencemiz olmadan sigortasız çalıştırılıyoruz. Bu insanlık dışı çalışma koşullarına artık tahammül edemiyoruz. Önceki hafta basın açıklaması yaptık ve taleplerimizi açıkladık. Ancak hiçbir çözüm gelişmediği gibi kötü çalışma koşulları devam ettiriliyor. Bu nedenle önceki gün işçi arkadaşlarımızla toplanarak grev yapma kararı aldık. Taleplerimiz karşılana kadar çalışmayacağız.” diyen Bulut, fırın işçilerinin taleplerine yetililerin kulaklarını tıkadığını söyledi.

Yükselen maliyetleri karşılamak için fırın sahiplerinin ekmek fiyatlarını artmak istediğini, ancak yetkililer buna izin vermediği için, maliyeti düşürmek için işçiye yüklenildiğini söyleyen Bulut, buna izin vermeyeceklerini, talepleri karşılanana kadar çalışmayacaklarını vurguladı.

Daha önce de Hakkari, Bingöl ve Diyarbakır’da fırın işçileri eylem yapmıştı.