< LC Waikiki İşçileri Zaferini Kutladı

LC Waikiki Depo’da Kod 46 ile işten atılan Limter İş üyesi işçilerin, 19 gündür kış şartlarına rağmen devam eden grevi kazanımla sonuçlandı.

İşçiler bugün, kazanımlarını kutlamak için bir basın açıklaması yaptı. Cevahir AVM önünde toplanan işçilere, aralarında BMG'nin de olduğu demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve sendikalar da destek verdi.

Burada BMG adına yapılan konuşmada "bu direnişin anlamı şuradan geliyor; işçi sınıfının en örgütsüz kesimi olan depo işçileri, örgütlenmeye yöneldikleri, haklarını istedikleri için pervasızca, hırsızlıkla itham edilerek işten atıldılar. Ama bunun bu kadar kolay olmadığını örgütleriyle birlikte Limter İş Sendikasıyla göstermiş oldular" denildi.

Basın açıklamasını okuyan Limter İş Sendikası Başkanı Kamber Saygılı ise, bu kazanımın büyük bir dayanışma sonucu gerçekleştiğini belirterek, destek olan tüm çevrelere teşekkür etti.

Sık sık "Zafer Direnen Emekçinin Olacak" sloganları atılan basın açıklaması, işçilerin ve destek olan kitlenin coşkulu halaylarıyla son buldu.