< “LC Waikiki’yi Boykot Edelim”

İşçi Emekçi Birliği, LC Waikiki işçilerinin eylemlerinin 17. gününde Mecidiyeköy LC

Waikiki mağazası önünde işçilerle dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme, eylemdeki işçilerin katılımının yanı sıra Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Halk-Der de destek verdi.

“Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” sloganlarıyla başlayan İşçi Emekçi Birliği; konuşmasına şu sözlerle başladı: “İstanbul’un her yerinde olduğu gibi yine bir LC Waikiki mağazası önündeyiz. Esenyurt depoda çalışan ve işten atılan işçi arkadaşlarımızın yanında olmak için, bugün de bir LC Waikiki mağazası önündeyiz. Buradan LC Waikiki patronlarına sesleniyoruz: Yalanlarınız direniş karşısında bir bir çürüyor. İşçilerin direnişi her gün büyüyor. Bizler bu direnişi dayanışmayla büyütüp zafere ulaştıracağız.”

Daha sonra sözü işten atılan bir işçi aldı. 14 arkadaşının kod 46 ile yani hırsızlık suçlamasıyla işten atıldıklarını dile getirerek, haklarını aradıkları için, maaşlarında iyileştirme ve promosyon haklarını istedikleri direnişte olduklarını söyledi.

Tüm işçi, emekçi dostlarının dayanışmasıyla, direnişlerini kazanana kadar devam edeceklerini belirtti. Tüm halkı LC Waikiki mağazalarını boykot etmeye çağırarak sözlerine şöyle son verdi: “LC Waikiki’yi boykot edelim ki, işçiye, emekçiye, halka rağmen hiçbir şey yapamayacaklarını görsünler. Buradan herkese sesleniyorum, bu konuda LC Waikiki işçilerine destek olalım, LC Waikiki işçilerinin yanında olalım.”

İşçi Emekçi Birliği’nin dönem sözcüsü, tüm direnen, hakları gasp edilen işçiler için her nerede olursa olsun onların destekçisi, hak arayanı ve mücadelenin takipçisi olacağını kaydetti. Eylem sloganlarla son buldu.