Adana Özel Sektör öğretmenleri, Sular Kolejinde yaşanan hak gasplarına karşı dur demek için 26 Ocak Perşembe günü saat 15.00’te bir basın açıklaması kararı almıştı.

Sular Koleji, öğretmenleri ara tatilde gece 01.00'e kadar çalıştıran, öğretmenlere mobbing uygulayan, teneffüs haklarını bile gasp eden bir kolej. Bugün Sular Kolejinin önünde basın açıklaması yapmadan önce kolej patronları sendikayla masaya oturmak ve anlaşmak istediğini dile getirdi. Adana Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası taleplerini Sular kolejine iletti ve olumlu sonuç aldı. Sendikanın taleplerini kabul eden Kolej, öğretmenlere ek ders ücreti ödeyeceğini ve baskıya son vereceğini bildirdi.

Adana'da ilk defa böyle bir kazanım elde edildi. Bu eylemimizden sonra Sular Koleji öğretmenlerinin sendikaya olan güveni arttı ve üye sayısında artışlar yaşandı. Sendika yaptığı açıklamada “Sular Kolejinin ve hak gaspına yol açan diğer tüm kolejlerin, etütlerin, dershanelerin takipçisi olacağız. Bugün bir kez daha patronların gözlerindeki korkuyu görmüş olduk. Korksunlar! Çünkü artık Öğretmen Sendikası var. Nerede haksızlığa uğrayan bir öğretmen varsa, gerek hukuki gerek fiili her yola başvuracağız. Bizler örgütlülüğümüzle, dayanışmamızla, sendikamızla güçlüyüz! Yaşasın Öğretmen Sendikası!” dedi.