LC Waikiki Mağazalarında Boykot Çağrıları...

İşten atılan Limter İş Sendikası üyesi LC Waikiki işçileri Marmara Park AVM ve Torium AVM'de eylem yaparak boykot çağrısında bulundu. Müşteriler işçilere destek verdi. Diğer yandan  LC Waikiki işçileriyle dayanışma eylemleri de devam ediyor. 

LC Waikiki'ye ait Esenyurt depoda Klüh taşeron şirketinde çalışan ve sendikalı oldukları için işten atılan Limter İş Sendikası üyesi temizlik işçilerinin mücadelesi sürüyor.

LC Waikiki işçileri 16. gününde Esenyurt'ta bulunan Marmara Park AVM ve Torium AVM'de bulunan LC Waikiki içinde eylem yaparak halka LC Waikiki ürünlerini boykot etmeleri çağrısında bulundu.

LC Waikiki mağazalarına giren işçiler burada yaptıkları konuşmalarda sendikalı oldukları için işten atıldıklarını anlatarak "Desteği halkımızdan istiyoruz, 16 gündür kapısında direniyoruz, hakkımı verilmiyor" dedi.

LC Waikiki işçilerinin konuşmalarını dinleyen müşteriler ürünleri almayarak mağazadan çıktı ve alkışlarla işçilere desteklerini gösterdi. İşçiler mağaza içindeki konuşmaları ve boykot çağrılarını AVM içinde de tekrar etti. Burada da bir çok kişinin işçileri alkışlarla desteklediği görüldü.

Marmara Park AVM içindeki konuşma sırasında AVM güvenliği gelerek işçileri engellemeye çalıştı. İşçileri dinleyen yaşlı bir kadın güvenliğin müdahalesine karşı çıkarak "Haklarını vermemişler, haklarını istiyorlar, bırakın karışmayın" diyerek işçilere destek verdi. İşçiler konuşmalarını tamamlayarak sloganlarla eylemi sonlandırdı.

AVM'de bulanan bir çok kişi de işçilere alkışlarla destek verdi.

Diğer yandan LC Waikiki işçilerine destek eylemleri de devam ediyor. Devirmci Yapı İşçileri Sendikası üyeleri de Ankara'da LC Waikiki Kızılay mağazasında eylem yaparak "LC Waikiki'de sömürü var! Esenyurt depo işçileri insanca yaşayacak bir ücret istedi, haklarını istedi. LC Waikiki patronunun işçilerin haklı talebine işten çıkarmakla yanıt verdi. En büyük hırsız olan, emek sömürüsü yapan, alınteri sömürüsü yapan LC Waikiki'dir. Patronların yaptığı insanlık dışıdır, işçi düşmanlığıdır. Halkımız, LC Waikiki ürünlerini işçiler haklarını alana dek boykot edin. Bu sömürüye, haksızlığa ortak olmayın. LC Waikiki ve patronlar şunu bilsin ki, işçilerin emeklerini sömürerek yaşamlarını cehenneme çevirenler bir gün sizler de bu cehennemi yaşayacaksınız. İşçiler geri alınana kadar mücadele edeceğiz. Sizler de boykot ederek LC Waikiki işçilerine destek olun Yaşasın Sınıf Dayanışması " denilerek LC Waikiki ürünlerini boykot etmeleri çağrısında bulunuldu.

Mağaza güvenliği sendika üyelerini engellemeye çalışsa da konuşma ve boykot çağrısını devam ettiren Dev Yapı İş üyeleri eylemlerini sürdürdü. Konuşmalar mağazadaki müşterilerin dikkatini çekti. Ürünlere bakan müşterilerin konuşmalar üzerine alışveriş yapmadan mağazadan çıktığı görüldü.

İzmir'de ise ESP ve SDGF üyeleri LC Waikiki mağazalarında eylem yaparak Esenyurt'ta işten atılan işçilerle dayanışmada bulunmak için LC Waikiki ürünlerini satın almamaları, işçiler haklarını alıncaya kadar tüm LC Waikiki ürünlerini boykot etmeleri çağrısında bulundu.