Kocaeli Çayırova'da 23 Ocak günü greve çıkan Schneider Enerji (Green Transfo Energy)de anlaşma sağlandı.

Birleşik Metal İş Sendikası ile MESS arasında yürütülen TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine beş işletmede grev kararı asılmış, 23 Ocak günü anlaşma sağlanamayan Grid Solutions Enerji, Schneider Enerji ve Hitachi Energy’de greve çıkma kararı alınmıştı. Grid Solutions Enerji Endüstrisi A.Ş.’de grev günü anlaşma sağlanınca greve çıkılmamıştı.

Birleşik Metal İş Sendikası, grevin 2. gününde MESS ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Sendikanın sosyal medya hesabından 24 Ocak günü yapılan duyuruda:

“Grevde olan MESS’e üye Green Transfo Energy Turkey Enerji Endüstrisi SAN. ve TİC. A.Ş. (eski ismiyle Schneider Enerji) ile anlaşma sağlandı. MESS’e bağlı Green Transfo Energy Turkey Enerji Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş. (eski ismiyle Schneider Enerji) ile bugün (24 Ocak 2023) yapılan görüşme sonucu anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşma şöyledir:

Birinci 6 ay: 31 Ağustos’taki saat ücretlerine %46,3 oranına ilaveten seyyanen 20 TL zam yapılacak.

İkinci 6 ay: 28 Şubat 2023 tarihindeki saat ücretlerine %18 zam yapılacak. Ancak Mart ayındaki son altı aylık enflasyon oranının %18’i aşması halinde, aşan kısmın tamamı 28 Şubat’taki ücretlere yansıtılacak.

Üçüncü 6 ay: 6 aylık enflasyon oranının üzerine saat ücretlerine 5,04 TL eklenecektir.

Dördüncü 6 ay: 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacaktır. Sosyal haklarda ise yıllık %100 zam yapılacak. Kurban Bayramı ödeneği için ise %120 oranında artış yapılacak. Bu hakların dışında işyerine özgü çeşitli kazanımlar elde edilmiştir. Anlaşmayla ilgili açıklama bu akşam fabrika önünde yapılacaktır. Toplu sözleşmemiz Green Transfo işçilerine ve tüm metal işçilerine hayırlı olsun.” denildi.

Grev kararı, "milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü" gerekçesi ile yasaklanmıştı.