< Tersane İşçilerine LC Waikiki'yi Boykot Çağrısı

Limter İş Sendikası, Tuzla'da tersane işçilerine seslenerek LC Waikiki işçilerine destek vermeleri ve LC Waikiki ürünlerini boykot etmeleri çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter İş Sendikası, İstanbul Tuzla'da tersaneler bölgesinde sabah işçilerin tersanelere giriş saatinde eylem yaparak Esenyurt'ta Kod 46'yla işten atılan LC Waikiki işçilerinin mücadelesini anlattı. Tersane işçilerine LC Waikiki işçilerinin direnişine destek vermeleri ve LC Waikiki ürünlerini boykot etmeleri çağrısı yapıldı.

"LC Waikiki'de Atılan İşçiler Geri Alınsın" yazılı pankart açılan eylemde işçilere seslenen Limter İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, işçilerin haklarını aradıkları için işten atıldıklarına dikkat çekti.

Patronların Kod 46'yı tehdit olarak kullandığını vurgulayan Demiral, Kod 46 sebebiyle işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı alamadıklarına, işsizlik fonundan yararlanamadıklarına dikkat çekti. Sendikalı, örgütlü işçilerin açlık ve yoksullukla teslim alınmaya çalışıldığını belirten Demiral, tersane işçilerine seslenerek "LC Waikiki işçilerine destek olmaya, LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmayarak, protesto ederek direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tüm işçileri birlik olmaya çağırıyoruz. LC Waikiki direnişi hepimizin direnişidir. Biz bu haksızlıklara asla boyun eğmedik, asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Eylemde , "İşçiler Açken Patronlara Huzur Yok", "LC Waikiki İşçisi Yalnız Değildir" sloganları atıldı.