< LC Waikiki İşçilerine Ziyaret

İstanbul Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki şirketine ait depoda maaş artışı, çalışma koşullarının düzeltilmesi, işyerindeki mobingin sonlanması ve angarya işlerin yasaklanması talebiyle DİSK'e bağlı Limter-İş'te örgütlenen ve ardından Kod-46 ile işten atılan 14 işçinin depo önündeki eylemi 7. gününde sürüyor.

Sendikada örgütlenmelerinin hemen ardından işten atılan işçiler depo önündeki eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. Birçok devrimci-demokrat kurumun, işçi örgütlerinin dayanışma için ziyaret ettiği işçileri 16 Ocak günü Mücadele Birliği Platformu da ziyaret etti.

İşçiler, ziyarete gelen Mücadele Birliği okurlarını “Yaşasın Sınıf Dayanışması” ve “Direne Direne Kazanacağız” sloganları ile karşıladı. Sloganların atılmasının ardından işçilerle çay eşliğinde sıcak sohbetler edildi.

İşçiler LC Waikiki şirketinin işçi düşmanı pratiklerini anlatarak, bütün işçilerin onlara destek olması gerektiğini ve ancak bu gerçekleşirse şirketin taleplerini hızla kabul etmek zorunda kalacağını ifade etti. İşçiler ayrıca iş yerindeki patronların temizlik personeli olarak çalışmalarına rağmen kendilerine birçok angarya işin dayatıldığını, patronların ve yöneticilerin çok keyfi davrandığını, maaşların ve ek ödemelerin çok yetersiz olduğunu anlattı. Sendikalaşma süreci başlar başlamaz patronların çok fazla baskı uyguladığını, korkutarak işçileri yıldıramadıkları için işten atıldıklarını ifade etti.

Şirketin polis ve güvenlikleri gözdağı olarak kapıda beklettiğini belirten işçiler, eylemin gücünü kırmak ve etkisizleştirmek için, işçi servislerinin güzergahlarının değiştirildiğini söyledi. Tüm bu saldırılara rağmen, dayanışmanın büyüdüğünü ve kazanma iradelerinin, inançlarının her gün arttığını ortaya koydular.

Sohbetlerin ardından çekilen halaylarla eylem alanı giderek ısındı. İşçi servislerinin geçtiği saatlerde de depoda çalışan işçilere seslenmek için sık sık “İşçiler Birleşin, Sömürüye Son Verin", “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", “Atılan İşçiler Geri Alınsın" sloganları atıldı.

Mücadele Birliği okurları bir sonraki eylemde görüşmek dileğiyle işçileri selamlayarak alandan ayrıldı.

Mücadele Birliği okurları, 13 Ocak Cuma günü de Kadıköy’de LC Waikiki mağazası önüne giderek eylem yapmış, halkı işçi düşmanı LC Waikiki’den alışveriş yapmamaya, boykota çağırmıştı.