İşe İade Davasını Kazanan İşçi PTT'ye İhtarname Gönderdi

İstanbul'da PTT’nin Avrupa İşleme Merkezi’nde taşeron firmada çalışırken sendikal faaliyeti nedeniyle işten atılan Yakup Özarslantürk’ün kazandığı işe iade davası Yargıtay’ca onandı. Özarslantürk, 6 yıl sonra sonuçlanan dava sonrası PTT’ye işe iadesi ve haklarının ödenmesi için ihtar çekti.

PTT’nin İstanbul Hadımköy Avrupa İşleme Merkezi’nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan Yakup Özarslantürk adlı işçi, DİSK Nakliyat İş Sendikası için örgütlenme çalışması yürütmeye başladı. Sendikal örgütlenme çalışmaları sonuç vermeye ve işçilerin sendika üyeid olmaya başlaması üzerine Özarslantürk işten atıldı. 2016 yılında senelik iznini kullanmak için onay alan Özarslantürk izine çıktıktan bir gün sonra işten çıkarıldı.

Gerekçe olarak sosyal medya paylaşımlarının ‘bölücü nitelikte' olduğu iddiası yer alıyordu. Haksız yere işten çıkarılması üzerine dava açan Özarslantürk, Büyükçekmece 23. İş Mahkemesi tarafından haklı görüldü.

Kararın Yargıtay tarafından da onanması üzerine Özarslantürk, işyerine işe iadesi ve haklarının ödenmesine ilişkin ihtarname gönderdi.

Özarslantürk konuya ilişkin olarak,“Sendikal örgütlenmeden dolayı 6 senedir süren davam nihayet sonuçlandı. Bana uygulanan mobbing ve işten atılmam nedeniyle 330 işçinin işten istifa etmesine rağmen sendikal örgütlenmeden dolayı işe dönüş kararı verilmemesi kabul edilemez durumdur. PTT Hadımköy AVPİM’de yönetim sarı sendika yanlısı tavır gösterse de işçiler üye olmamak için direniyor. Emekçinin tüm haklarına saldırıldığı, sermayeden yana yasalar çıkarıldığı günümüzde emeğin birleşik mücadelesini yaratmak, sermaye yanlısı siyasal iktidara karşı her alanda mücadelenin başlıca görevimiz olduğuna inanıyorum” dedi.

Birgün