LC Waikiki İşçileri Eylemin İkinci Gününde

LC Waikiki Esenyurt Depo'da taşeron temizlik işçileri, angarya işleri reddettikleri, maaşlarına zam yapılması ve promosyon ücretlerinin hesaplarına yatırılmasınj istedikleri için işten Kod 46 ile işten atıldı. İşten atılan Limter İş Sendikası üyesi 7 işçi depo önünde başladıkları eylemin ikinci gününde.

İstanbul Esenyurt'ta LC Waikiki'ye ait depoda taşeron temizlik işçileri, angarya işleri yapmak istemedikleri, düşük ücretlerine zam yapılmasını ve banka promosyonlarının ödenmesini istedikleri için istedikleri için 7 işçi Kod 46 ile işten çıkarıldı.

İşçiler talaplerini geçtiğimiz haftalarda iş borakma eylmeleriyle de dile getirmişti. İşçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Limter İş Sendikası'na ve Sosyal İş Sendikası'na üye oldu. Sendikalı olan 7 öncü işçiyi Kod 46 ile işten atan taşeron firma diğer işçiler işten atmakla tehdit ediyor.

İşten atılan işçiler dün sabah itibariyle depo önünde eyleme başladı. İşten atılan işçilere destek veren bazı işçiler ise idari izine çıkarıldı.

İşçiler bugün eylemin İkinci gününde. Polis bu sabah işçileri depo önündenden uzaklaştırarak engellemeye çalıştı. İşçiler ise sloganlarla tepki göstererek "Atılan arkadaşlarlarımız işe geri alınıncaya kadar gitmeyeceğiz" diyerek depo önünde eyleme devam ediyor.

Sendikalar, işçi örgütlenmeleri ve demokratik kitle örgütleri de LC Waikiki işçileriyle dayanışmaya geliyor.

LC Waikiki taşeron işçilerinin talepleri ise

• Haksız yere Kod 46'dan işten çıkartılan işçilerin işe geri alınması.

• Promosyon paralarının çip para olarak değil, hesaplarına yatırılması.

• Kendi işlerinin dışında iş yaptırılmaması.

• Hakaretlere ve aşağılamalara son verilmesi.