< Pulver Kimya İşçileri Kazandı

Pulver Kimya'da işçilerinin mücadelesi 161. gününde kazanımla sonuçlandı.İşten atılan 3 işçinin iş başı yapacağı fabrikada patron yetki itirazlarını geri çekti. Sendikanın sunduğu taslak üzerinden müzakereler devam edecek.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) bulunan ve toz boya üretimi yapan Pulver Kimya’da Petrol İş Sendikası'na üye olmuştu. Sendikanın yetkili duruma gelmesi üzerine Pulver Kimya yetki itirazında bulunmuş ve üç işçiyi işten atmıştı. Atılan işçiler sendika hakları için fabrika önünde direnişe başlamış, çalışan işçiler ise atılan arkadaşlarının işe iadesi ve sendikal hakları için fabrikada çeşitli eylemler yapmıştı.

Dün Pulver Kimya yönetimi ve Petrol İş Sendikası yöneticileri ile yapılan görüşmede üç işçinin işe iadesi ön koşul olarak getirildi. Pulver Kimya yönetimini geri adım atarak işçileri işbaşı yaptırmayı kabul etti. Diğer maddelere ilişkin müzakerelerin ise devam edeceği belirtildi.

Petrol-iş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek sosyal medya hesabında görüşmeye ilişkin "Petrol-İş Gebze şubesi öncülüğünde 161 gündür devam eden #PulverKimyaDirenişi zaferle sonuçlanmıştır.

Atılan işçiler geri alındı ve işveren ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Dayanışma içinde olan bütün sınıf dostlarımıza teşekkürler. İşçi sınıfımıza hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ise görüşme sonrasında fabrika önünde işçilere açıklamada bulundu.

Pulver Kimya işçilerine fabrika önünde seslenen "TİS imza aşamasına geldiğinde arkadaşlarımızın işe giriş bildirimini bize ibraz edecekler. O ibrazın ardından toplu sözleşme imzalanıp, buradaki sendikal hayatımız kaldığı yerden devam edecek" dedi.

Pulver Kimya işçilerine vardiya değişiminde seslenen Akdemir, "Yetkilerimiz gönderilecek ve burada resmi sendika sürecimiz başlamış olacak. Bundan sonra süreci sendikal dinamiklere bırakacağız. Arkadaşlarımızın işe alınması için en başından beri taleplerimizi ilettik. En son toplantıda 'Şubat ayı ile maaşlarını ödeyelim, toplu sözleşme sonrası da işbaşı yaptıralım' dediler. Biz buna itiraz ettik sonra da arkadaşlarımızla istişare ettik. Arkadaşlarımız 'Günün sonunda bizim işe alınmamız önemli' dediler. Bir takım mağduriyetleri de gidererek bu kanaldan yürüyebiliriz dediler. TİS imza aşamasına geldiğinde de, arkadaşlarımızın işe giriş bildirimini bize ibraz edecekler. O ibrazın ardından toplu sözleşme imzalanıp, buradaki sendikal hayatımız kaldığı yerden devam edecek. 1998'de bu bayrak yere düşmüştü, o bayrağı kaldıracağız" dedi.

Dayanışmanın önemine vurgu yapan Akdemir, "Bu süreçte sizlerin birlik ve beraberliği, bu işi sahiplenmeniz çok önemliydi. Bu mücadeleye sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden, kardeş sendikalardan, temsilcilerimizden çok ciddi bir sahiplenme söz konusu oldu. Bu sahiplenme bize güç verdi. Birlikteliğimizi ve mücadelemizi bir adım daha ileri taşıdı. Bu mücadeleyi oluşturan başta işten atılan 3 arkadaşımıza, bütün Pulver işçilerine ve çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ederim" diye konuştu.