< LC Waikiki Depo İşçileri Eylemde

LC Waikiki'nin Esenyurt deposunda çalışan işçiler kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere karşı çıkınca depo yönetimi işçilerin taleplerini karşılamak yerine işçileri işten çıkardı. İşçiler bu sabah eyleme başladı.

LC Waikiki’de Esenyurt depoda promosyon paralarının ödenmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebinde bulunan işçilere yönelik baskılar devam ediyor. İşçilerin talepleri için iş bırakmaları üzerine işten atıldı.

LC Waikiki'ye ait Esenyurt depoda Klüh adlı taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve işten atılan işçiler bu sabah depo önünde toplandı. Külh firma yetkilisi işçileri tehdit etti.

İşçiler işe başlamaları için zorlama ve tehditlerde bulundu. Aralarında Limter İş Sendikası üyelerinin de bulunduğu işçiler baskıları kabul etmeyerek eylemi sürdürüyor.

Limter-İş Sendikası'na üye olan LC Waikiki taşeron işçilerinin talepleri ise şöyle;

* 8500 TL’lik promosyon paralarının sadece geçerli mağazalarda ticket şeklinde kullanılmasını kabul etmeyen işçiler promosyon ödemelerinin nakit olarak yapılması.

* LCW isçileriyle aynı haklardan yararlanmak.

* LCW bünyesinde çalışmak.

* İşten atılan işçilerin geri alınması.