< Kartonsan İşçileri Grevde...

Kartonsan’da toplu sözleşme sürecinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Selüloz İş Sendikası üyesi işçiler bu sabah greve başladı.

Kocaeli'de bulunan Kartonsan’da örgütlü Türk İş’e bağlı Selüloz- İş Sendikası’yla yapılan toplu sözleşme sürecinde görüşmelerinde anlaşmaya varlamamsı üzerine işçiler bu sabah itibariyle greve başladı.

TİS görüşmelerinde grev uygulama kararı 22 Aralık olarak belirlenmişti. Son görüşmelerden de olumlu bir sonuç çıkmaması nedeniyle bu sabah itibariyle Kartonsan işçileri "Bu İşyerinde Grev Var" pankartını asarak halaylar ve sloganlarla greve başladı.

Selüloz İş Sendikası üyesi 170 işçinin bulunduğu Kartonsan fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret konusunda anlaşmaya varlıamadı.

Sendika ücretlerde ilk altı ay için yüzde 150 oranında artış isterken Kartonsan ise yüzde 90 artışın üzerine çıkmadı.

Enflasyon şartlarında işçilerin yüzde 90 artışla geçimlerini sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden sendika yöneticileri belirledikleri gibi 22 Aralık itibariyle işçilerin üretimden gelen gücünü kullanarak tam katılımla grevi başlattığını belirtti.