“İşkenceciler İşten Atılsın, İşe İadem Sağlansın”

İşten atılan Ağaç A.Ş. işçisi Bilal Atan, İBB önündeki eylemini 10.gününde Ağaç A.Ş. önüne taşıdı. Ağaç A.Ş. yöneticilerinin işkencesi nedeniyle üç gün müşahade altında kaldığını ve işkence yapanların halen görevde olduğuna dikkat çeken Atan, işe iade edilmesini ve işkence yapanların işten atılmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ağaç. A.Ş.’de çalışan Bilal Atan, sendikalı olduğu ve sendikal faaliyet yürüttüğü için Ağaç A.Ş. yönetcileri tarafından işkence edilmiş ve işten atılmıştı.

Kendi imkanlarıyla gittiği hastanede üç gün tedavi gören Atan, işe iade edilmesi ve işkence eden yöneticilerin işten atılması talebiyle İBB önünde direnişe başladı.

Bilal Atan eyleminin 10. gününde Ağaç A.Ş. önünde basın açıklaması yaparak taleplerini tekrar dile getirdi. Eyleme İşçi Emekçi Birliği destek verdi.

“İBB ve Ağaç A.Ş.'de İşkence Ve İşten Atmaya Karşı Direnişteyim" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan Atan, 18 Ekim tarihinde I.B.B. Ağaç A.Ş 'ye bağlı Yenikapı şantiyesinde kurgulanarak öldüresiye dövüldüğünü, bu sürecin sorumlularının Müslim Turgut Özcan ve Satılmış Teke başta olmak üzere dört kişi olduklarını söyledi.

 

İşkence Yapanlar Disiplin Kurulu Hakemi Olup Beni İşten Attılar”

Bir odaya kapatılarak öldürme amaçlı şiddete maruz kaldığını, 3 gün beyin kanaması şüphesi ile hastanede yattığını ancak ne Ağaç A.Ş. ne de IB.B. tarafından sorumlular hakkında bir soruşturma açılmadı ya da kovuşturma başlatılmadığına dikkat çekerek “Dahası bu soruşturmanın yapıldığını ve kendilerine uyarı yapıldığını ifade edip beni işten attıklarını bildirdiler. Kendileri işkence yaptılar kendileri disiplin kurulu hakimleri oldular” dedi.

 

Ölmediğim İçin Mi Suçlu Oldum?”

Haksızlığa uğrayan ve hakkını arayan olmasına rağmen soruşturması en hızlı sonuçlanan kişi olduğunu ve işten atıldığını hatırlatan Atan, ancak ölmesi durumunda mı işkence yapanlar hakkında soruşturma başlatılıp, cezalandırılacağını, ölmediği için mi suçlu olduğunu sordu.

Sendikalı ve örgütlü bir işçi olduğunu ifade eden Atan, şirket yöneticilerinin “İşçidir döveriz, susar köşesinde oturur” düşüncesinde olduklarını belirterek “Ben bunu kabul etmiyorum, hiçbir işçi de böyle bir şeyi kabul etmemeli” dedi.

 

Biz İşçilerin Ölmesine Göz Yumuluyor”

“Bu ülkenin göz önünde bir kamu kurumunda planlı bir şekilde bir işçi öldüresiye dövülüyor. Fakat herhangi bir kovuşturma ve/veya cezai bir işlem yok. Durum açıktır biz işçilerin ölmesine göz yumuluyor. Bu da yetmezmiş gibi ekmeğimizle oynanıyor” diyen Atan işyerinde suçluların korunduğunu bu nedenle de bu sorunun sadece kendisinin ya da Ağaç A.Ş.’de çalışanları değil tum kamuoyunun sorunu olduğunu vurguladı.

CHP’nin “Adalet” talepli söylemlerini hatırlatan Bilal Atan “Böylesine adaletsiz bir tabloda adalet isteyenler ses çıkarmıyor. Net olarak söylüyorum, İBB yöneticileri başta Ekrem İmamoğlu bu adaletsizliği sormalıdır” dedi.

 

Kimse İşçileri Tek Başına Sanmasın!”

Kimsenin isçilere, dovülür, sövülür, korkutulur, mobbing yapılır porvasızlığıyla yaklaşamayacağını belirten Atan “Kimse bizi tek başına ve yalnız sanmasın. Biz hayatı her gün yeniden üreten, yaşanılır kılan koca bir sınıfın parçasıyız. Bugün Ağaç A.Ş'nin önünden sesleniyorum, direnişim sınıf dostlarının desteğiyle sürecektir ve taleplerim nettir ilk olarak, bana işkence yapan Muslim Turgut Özcan ve Savaş Teke başta olmak üzere bu işe karışmiş herkes işten atılmalıdır.

İkinci olarak derhal işe indemi talep ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Dayanışmaya gelen İşçi Emekçi Birliği adına konuşan Hakan Dilmeç ise Atan'ın yaşadıklarına değinerek "Hiçbir işçi patron tarafından şiddete uğrayamaz ancak bunun karşısında örgütlü bir güçle, direnişle karşı durulur. Bilal Atan direnişi seçti biz de İEB olarak bu direnişini yanında yer alıyoruz” diyerek Atan ile dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

Eylem, "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Bilal Atan Yalnız Değildir", "İşkenceciler İşten Atılsın", "Bilal Atan İşe Dönsün", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganıyla sona erdi.