İzmir'de Konak Ve Karabağlar Belediyesi İşçilerinden Grev Kararı

İzmir'de Konak ve Karabağlar belediyelerinde Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube'nin yürüttüğü TİS görüşmelerinde anlaşma sağlayamaması halinde işçiler 23 Aralık'ta belediyelere grev kararını asarak, 16 Ocak 2023'te greve çıkacak.

İzmir'de Konak ve Karabağlar belediyelerinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Konak ve Karabağlar belediyelerinde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine grev gideceğini basın toplantısında açıkladı. DİSK) Ege Bölge Temsilciliği binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, Konak Belediyesi Merbel A.Ş ve Karabağlar Belediyesi Karbel AŞ. Arasında, 7 Eylül 2022 tarihinde başlayan TİS görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadığını belirtti. İlk 60 günlük sürecin ve “resmi arabulucu” sürecinin tamamlandığını söyleyen Aras, "28 Kasım tarihinde ikinci 60 günlük süreye, yani Grev İlanı ve kararı uygulama sürecine başlamış olduk. Bugün itibariyle ikinci altmış günlük sürenin 23'üncü gününe girdik. TİS başlangıç tarihinden bugüne kadar tam 105 gün" dedi.

Şube yönetimi ve temsilcileri olarak sergiledikleri davranışı belediye başkanlığından da beklediklerini söyleyen Aras, "Her iki belediye yetkililerinden de çağrımıza olumlu yanıt vermesini, verilmediği ve anlaşma sağlanamadığı takdirde, gerek Konak, gerekse Karabağlar çalışanı tüm üyelerimizle birlikte 23 Aralık 2022 tarihinde kitlesel olarak Grev Kararlarımızı belediyelerimize asacağız. Eğer bu süre içinde anlaşma sağlanamazsa 16 Ocak 2023 tarihinde greve çıkacağız" dedi.

2004 yılından bu yana 9 dönemdir TİS yapıldığını dile getiren Aras, "18 yıllık işyerleri olarak taleplerimizin haklı olduğunu biliyor ve karşılanmasını istiyoruz. Yıllardır bu belediyelerde emek ve özveri ile canla başla çalışan tüm üyelerimizin, her geçen gün enflasyon karşısında eriyen maaşlarının daha fazla erimemesi için Belediye Başkanlarını müzakere masasına davet ediyoruz" dedi.