< < Şok Market Denetim Cezalarını İşçilere Ödetiyor

Şok Market patronları, denetimler sırasında tarihi geçmiş ürünler nedeniyle aldıkları cezaları işçilere ödetiyor. Mağaza Market-Sen bu haksızlığa karşı işçileri örgütlenerek mücadele etmeye çağırdı.

Bir çok mağaza ve market çalışan işçilerin haklarını gasp etmekle, uygulanan baskı ve mobbingle, tarihi geçmiş ürünleri sattırmakla ve çeşitli usulsüzlüklerle gündeme geliyor. Şok Market patronları aralıkları sıklaşan denetimler sırasında tarihi geçmiş, yüksek fiyatlı ürünler bulunması nedeniyle aldıkları cezaları işçilere ödetiyor.

Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Mağaza Market-Sen "Şok patronları, son günlerde artan denetimlerden kaçmanın formülünü cezaları işçilere ödetmekte bulmuş. İşçilere zorla "muvafakatname" imzalatan Şok market yöneticileri, yüksek fiyatlı ve son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin tüm sorumluluğunu işçilere yıkıyor" ifadelerini kullandı.

"Kuruma yönelik cezaları ödemek market işçilerinin değil, az işçi ile çok iş yaptıran Şok patronlarının sorumluluğudur" denilen açıklamada

 

"Cezaları Ödemeyin, Sendikaya Ulaşın"

Bütün Şok market işçilerine çağrıda bulunan Mağaza Market-Sen, "Size zorla imzalatılmak istenilen bu kağıtları imzalamayın. Hemen Mağaza-Market Sendikası’na ulaşın. Mecbur olduğunuzu söyleyenlere, sizi işinizle, ekmeğinizle tehdit edenlere inanmayın. Bu gidişata örgütlü gücümüzle son verelim" denildi.

Murat Ülker ve tüm Şok market patronlarına seslenilen açıklamada "Enflasyonun, artan fiyatların asıl sorumlusu olan iktidar karşısında suspus kesilip, sorumluluğunuzu işçilere yıkamazsınız. Siz iktidarla kapalı kapılar arkasında anlaşıp sorumluluktan kaçıyorsanız, işçilerin ürettiği kârlardan da elinizi çekeceksiniz" dedi.

Sendika açıklamada"Hiçbir market işçisi yalnız değildir. Mağaza-Market Sen’e ulaşın, patronların, patron temsilcilerinin karşısında var olan birliğimizi daha da büyütelim" diyerek işçilere sendikalı olmaları ve birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.