< DYO İşçilerinin Eylemi Sürüyor

DYO’da İzmir ve Gebze Dilovası’nda işten atmalara karşı işçilerin eylem ve birlikteliği devam ediyor.

DYO’nun İzmir ve Gebze Dilovası’ndaki fabrikalarında geçtiğimiz hafta toplam 29 işçinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor.

Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikalarda işten atmalara karşı 10 Aralık günü İzmir DYO fabrikası önünde işçiler eylem yaparak işten atmalara tepki göstermişti.

Petrol İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesine hazırlık sürecinde olduğu DYO fabrikalarında işçiler arkadaşlarının işten atılmasına karşı birlik olarak eylemlerini sürdürüyor.

İzmir’deki fabrikada işten atmaları protesto eylemleri devam ederken 12 Aralık’ta DYO Dilovası fabrikasındaki işçiler de işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle eylem yapmıştı.

İzmir’deki DYO fabrikasında dün öğle saatlerinde bir araya gelen işçiler sendika ile fabrika yönetimi arasında süren görüşmeler nedeniyle slogan atmama kararı almışlardı.

İşçiler fabrika önünde bekleyişini sürdürürken, DYO yönetimi ile sendika arasındaki görüşme sonrasında nasıl bir yol izleyeceklerini belirleyecek.