< Bekaert İşçileri Yasağa Rağmen Grevin 3. Gününde

Kocaeli’nde Birleşik Metal İş üyesi Bekaert işçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 60 gün süreyle erteleme kararına karşın yasağı tanımayarak çıktıkları grevin 3. gününde. Grevdeki Bekaert işçileri bugün Kocaeli Valiliği ile görüştü.

Kocaeli’nde bulunan Bekaert fabrikasında örgütlü olan Birleşik Metal İş Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine aldığı grev kararı gereği Salı günü greve çıktı.

Bekaert işçilerinin grevine saatler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla “milli güvenliği bozucu” olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle erteleme kararı çıkarılmıştı.

Birleşik Metal İş Sendikası ise yasağı tanımayacaklarını belirterek alınan karar doğrultusunda greve çıkacaklarını duyurmuştu.

Salı günü öğle saatlerinde greve çıkan Bekaert işçileri grevin 3. gününde. Bekaert işçilerine destek için demokratik kitle örgütleri, sendika ve siyasi partilerden temsilciler ziyaret ediyor.

Bekaert işçilerinin grevinin üçüncü gününde Kocaeli Valiliği, Birleşik Metal İş Sendikası yöneticileri ile görüştü. İşçilerin iş başı yapmalarının istendiği ve patronun en yüksek zammı vereceği iddia edildi.

Bekaret işçileri kararlılıkla grevine devam ederken, patronun yüksek zam teklifini bekliyor. Grevdeki işçilerini bugün Kocaeli Barosu’ndan avukatlar, İşçi Emek Birliği ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler ziyaret ederek işçilerle dayanaışma içinde olacaklarını ifade ettiler.