KESK, 17 Aralık’ta 2023 Bütçesine ilişkin taleplerini dile getirmek için Tandoğan Meydanı’nda yapacakları mitingin Valilik tarafından Anıtpark ve 10.00-12.00 arası yapılması dayatması getirmesinin fiili olarak bir yasaklama olduğunu ve bu dayatmayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 17 Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Seçim Değil, Geçim Bütçesi İstiyoruz” şiarıyla miting yapacağını duyurmuştu.

Ankara Valiliği mitingi saatler kala başvuruya mitingin Anıkpark’ta ve 10.00-12.00 saatleri arasında yapılabileceği yanıtı gönderdi.

KESK Genel Merkez Yönetimi, konuya ilişkin KESK Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

“Seçim Bütçesi Değil Geçim Bütçesi İstiyoruz! Alanlar Emekçilere Yasaklanamaz!” yazılı pankart açılan basın toplantısında açıklamayı KESK Eş Genel Başkanları Şükran Kablan Yeşil ve Mehmet Bozgeyik yaptı.

Toplantıdan birkaç saat önce yaptıkları başvuruya ilişkin valilikten bildiri geldiğini belirten Yeşil, Meclis'te görüşmeleri devam eden 2023 Bütçesine dair talepleri dile getirecekleri miting için Ankara Valiliğine 28 Kasım'da başvuru yaptıklarını söyledi.

Bugüne kadar tüm hukuki girişimlerine karşın bir yanıt alamadıklarını ve miting için kentlerde çalışmalar yürüttüklerini ve çağrı yaptıklarını belirten Şükran Kablan Yeşil, mitinge saatler kala Ankara Valiliği’nden yanıt geldiğini belirterek "Tandoğan Meydanı olarak başvurumuz kabul edilmediği Anıtpark'ta yapılması ayrıca miting saatleriyle ilgili sınırlama getirilmiş. Özellikle uzak yerlerden katılım olacağı göz önünde bulundurulacak 10.00 ile 14.00 arası sınırlama koyulan kararın bize tebliğ edilmesi maalesef fili bir yasaktır."

Yeşil, bu kararın bir dayatma olduğunu ve kabul etmeyeceklerini belirterek yerellerde ise bütçe talepleriyle protesto eylem ve etkinlikleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Yeşil, "Bu yasaklama ve engelleme bizlere geri adım attırmamıştır. Yarın tüm gücümüzle Meclis kapısında olacağız. Hem bütçe görüşmeleri devam ederken işyerlerinden topladığımız bütçe taleplerini içeren imzalarımız vardı onları teslim etmek üzere hem de bu antidemokratik yasakçı zihniyeti kınamak ve tepkimizi dile getirmek üzere 12.30'da Meclis Çankaya kapısı önünde olacağız" duyurusu yaptı .

2023'ün yoksulluk, savaş bütçesi değil de halkın taleplerinin yer aldığı "Seçim bütçesi değil geçim bütçesi" olması için mücadele edeceklerini vurgulayan Yeşil, yine talepleri doğrultusunda kentlerde eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.