İBB’ye Bağlı Ağaç A.Ş. İşçisi Eyleme Başladı

İBB'ye bağlı Ağaç AŞ'de yöneticilerin işkence ederek işten attığı Bilal Atan, işe iadesi ve işkencecilerin işten atılması talebiyle İBB binası önünde eyleme başladı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç A.Ş.'de çalışan işçi Bilal Atan, sendikalı olduğu için yöneticilerin saldırısına uğramış ve işkence edilerek işten atılmştı.

Atan bugün işe iade edilmesi ve işkence edenlerin işten atılması talebiyle Saraçhanede bulunan İBB binası önündeki alanda eyleme başladı.

"İBB Ağaç A.Ş.'de İşkence Ve İşten Atmaya Karşı Direnişteyim"yazılı pankart açan Atan’a İşçi Emekçi Birliği destek verdi.

Eylemde "Direne direne kazanacağız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçiye uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.

Bilal Atan, 20 Ekim'de Ağaç A.Ş. şefleri Müslüm Özcan ve Savaş Teke'nin başını çektiği bir grup tarafından Yenikapı şantiyesinde işkence gördüğünü, 3 gün boyunca beyin kanaması şüphesiyle hastanede yattığını hatırlatarak yaşanan işkence olayına karşın Ağaç A.Ş. veya İBB'nin işkenceciler hakkında soruşturma başlatmadığını aktardı.

İşkencecilerin işten atılması gerekirken kendisine soruşturma açıldığını belirten Atan, “Ben bir işçiyim, aynı zamanda sendikada örgütlü bir işçiyim. 'İşçidir döverim, susar köşesinde oturur' diye mi düşündüler? Durum açıktır biz işçilerin ölmesine göz yumuluyor. Bu da yetmezmiş gibi ekmeğimizle oynanıyor. Ben bir işçi olarak, bir insan olarak bu durumu kabul etmiyorum” dedi.

İBB'nin işçilere sırt döndüğünü, kendisine işkence yapan ve işkencecileri koruyan herkesin işten atılmasını, derhal işe iadesini talep etti. Atan, talepleri kabul edilene kadar her gün saat 12.00 ve 17.00 arasında İBB önünde direnişte olacağını duyurdu.

İşçi Emekçi Birliği adına Nurseli Gözüaçık, Bilal Atan'ın uğradığı işkencenin tüm kanıtlarıyla ortada olduğunu ancak işkencecilerin hala koltuklarında oturmaya devam ettiğini söyledi. Atan'a uygulanan şiddetin karşılıksız kalmaması gerektiğini söyleyen Gözüaçık, Atan'ın derhal işe iade edilerek işkencecilerin işten çıkarılması gerektiğini belirterek olayın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.