Sağlık İşçileri “Koç Holding’in İşyerlerini Eylem Alanına Çevireceğiz!”

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan ve sendikalı oldukları için işten atılan işçiler, eylemin 3. gününde Koç Holding’e seslenerek taleplerinin karşılanmaması halinde Koç Holding’e ait bütün şirketlerin önünü eylem alanına çevireceklerini ilan etti.

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde Euroserve adlı taşeron firmada çalışan, kölece çalışma koşulları, taciz ve mobbinge karşı DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan işçiler hastane önündeki eylemlerine devam ediyor.

İşçilerin eylemine bugün 4. Vardiya İşçi Dayanışması ve Öğrenci Dayanışması da destek verdi.

 

Marlboro İşçilerinin De Sesi Olacağız”

Eylemde konuşan işçilerden Semra Küçet, hastanede Euroserve adlı taşeron firmaya bağlı olarak çalıştıkları ve her türlü sömürü, baskı ve tacize uğradıklarını belirterek, “Euroserve yalnızca burada sömürüyü uygulamıyor. İzmir Torbalı’da yine aynı şirkette çalışan Marlboro işçileri de bugün direnişlerinin 83. günündeler. Buradan onların direnişini selamlıyoruz. Ve bizim sesiniz sizin sesinizdir, burada sizin de sesinizi duyurmaya çalışacağız” dedi.

 

Koç Holding’e Ait İşyerlerine Gideceğiz”

İşçilerin en ağır koşullarda çalıştırıldıklarını, taşeron firmaların işçilerin sırtından milyarlarca lira kazandığını fakat haklarını aradıklarında, sendikalı olduklarında işten atıldıklarını belirten Küçet “Bu iş öyle kolay değil. Biz bugün buradayız, yarın da bundan sonra da haklarımız için burada olacağız. Taleplerimiz karşılanmadan bir adım geri atmayacağız. Gerekirse İstanbul’un her yerine eğlemimizi yayacağız, Yapı Kredi Şubeleri, Koç Holdingin önü... Sesimizi duyurana kadar taleplerimiz karşılanana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Tacizci Müdür Kovulmazsa İsmini Teşhir Edeceğiz”

Eylemde konuşan bir başka işçi ise kadın işçilere yönelik tacizleri aktardı. Tacizlerin artık dayanılmaz hale geldiğini belirten işçi, kendileri işten atılırken tacizci müdürün halen işe devam ettiğini belirtti. Şirkete seslenen işçi “Tacizci müdürün Pazartesi gününe kadar kovulmaması durumunda ismini de ifşa edeceğiz” dedi.

İşçilerin her türlü baskıya boyun eğmesinin beklendiğini, yaşadıkları baskı, mobbing ve tacizlere karşı sessiz örgütlendiklerini ifade eden işçi “Biz hamur değiliz. Bize şekil veremezsiniz. Bizim ne bir babaya ne bir kocaya ne bir patrona ihtiyacımız var. Kimseye ihtiyacımız. yok Biz birbirimize yeteriz” dedi.

 

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bu Hukuksuzluğu Nasıl Açıklayacak?”

İşçilerle dayanışma için gelen Öğrenci Dayanışması adına da konuşma yapılarak, hastanede işçiler işten atılırken tacizcilerin korunmasının kabul edilemeyeceği belirtildi. Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yaşananın hukuksuz olduğunu ifade edn öğrenciler “Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde nasıl açıklanacak merak ediyoruz” dedi.

Çalışma Bakanını Buraya Bekliyoruz”

Koç Üniversitesi Hastanesi işyeri temsilcisi Kenan Güngördü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın, “Sendikalaşan işçiyi iş yerinden atan iş yerine gider, gerekirse de kapatırım” sözlerini hatırlatarak, bakana seslenerek “Sayın bakan işte Koç Üniversitesi Hastanesi sendikalaşan işçileri işten çıkardı. Sizi hastaneye bekliyoruz. Hem de hemen” dedi.

Hastanede her türlü insanlık dışı uygulamayla karşılaştıklarını aktaran Güngördü, Çalışma Bakanı’na “Buyurun hastaneye gelin, sizi bekliyoruz, karşılamaya hazırız. Her yerde direnmeye, mücadele etmeye, önünüzde dik durmaya devam edeceğiz” dedi.

 

"Önünüzde Dimdik Durmaya Direnmeye Devam Edeceğiz"

Koç Üniversitesi Hastanesi ve taşeron şirkete de seslenen Güngördü “DİSK’in Sağlık İş Sendikası’nda örgütlendiğimiz için işten atıldığımızı biliyoruz. Hangi bahaneler, hangi suçlamalarla karşımıza çıkarsanız çıkın herkes biliyor ki, haksızsınız, hukuksuzsunuz. Sizi acilen masaya çağırıyoruz” diyerek talepleri karşılanıncaya kadar da eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

 

Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerin talepleri ise şunlar:

*Atılan işçiler geri alınacak,

*Tacizci müdür gidecek,

*Sendikalı çalışmanın önü açılacak,

*Angaryaya, mobbinge son,