< < Esan Maden İşçileri Giriş Çıkışları Kapattı

Eczacıbaşı’na ait Balıkesir’deki Esan Madencilikte işten atılan 243 işçi eylemin 6. gününde giriş çıkışları tamamen kapatarak müzakere zemini sağlanmasını istedi.

Balıkesir Balya’da bulunan Eczacıbaşı Holding’e ait Esan Madencilik’te işten atılan 243 işçinin işlerine iade edilmek için yaptıkları eylem devam ediyor.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Esan Maden ocağı önünde 6 gündür direnişlerini sürdüren işçiler Eczacıbaşı’na olumlu bir adım atması çağırısında bulunmuş ve geciçi olarak araç giriş çıkışını engellemişti. Verilen sürenin dolması ve olumlu bir yanıt gelmemesi üzerine işçiler tekrar araç giriş çıkışlarını kapattı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır bugün Esan Madencilik önünden Eczacıbaşı’na çağrı yaparak direnişin 6’ncı gününde olduklarını ve uyarılarına rağmen olumlu bir gelişme olmadığını ifade ederek, işçilerin işlerine iadeleri konusunda müzakere zemini kurulmasını iskediklerini, maden ocağına araç giriş çıkışını durdurduklarını ve bir müzakere zemini kurulana kadar madene araç giriş çıkışı yaptırmayacaklarını belirtti.

Çakır “Sendika olarak işçi kardeşlerimle birlikte olumlu bir sonuç alıncaya kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.