< Esan Maden İşçilerinden Eczacıbaşı'na Uyarı Eylemi

 

Bağımsız Maden İş Sendikası, Eczacıbaşı Holdinge bağlı Esan Madencilik’te işten çıkarılan işçilerin işe iadesi için Balıkesir Balya Belediye Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Cuma gününe kadar süre veren sendika sorun çözülünceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Balıkesir Balya Eczacıbaşı Esan Madencilik'te Bağımsız Maden İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten çıkarılan maden işçileri eylemlerinin 3. gününde. Bugün Esan Maden işçileri eylemi Balya Belediye Meydanına taşıdı.

İşçiler, Esan Madencilik Kuzey Sahası’ndan Balya Belediye Meydanı’na dövizler ve sendika bayraklarıyla yürüyüş yaparak geldi.

Basın açıklamasında konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, sendika olarak taşeronlarla muhatap olmadıklarını vurgulayarak Eczacıbaşı'nın çıkardığı işçileri işe döndürmek için mücadele ettiklerini belirtti.

Çakır, "Garibanı, işçiyi, emekçiyi ezmek için kurulmuş bir düzen var. Peki biz ne yapıyoruz? Birbirimizi karşıdan seyrediyoruz. Bugün bu arkadaşlara olan yarın hepimize olacaktır. Birlik olmak zorundayız. 243 işçiyi atan 2 bin işçiyi de işten atar" diyerek bu zamana kadar yasaların işçiden, emekçiden değil patronlardan yana olduğunu vurguladı.

Eczacıbaşı'nda işçilerin bugüne kadar sendikasız çalıştırıldığını belirten Çakır, "Eczacıbaşı ne yaparsa yapsın biz buraya bu sendikayı getireceğiz! Bu işçiler haklıdır, hakkını alana kadar gitmeyeceğiz" dedi.

Cuma gününe kadar Eczacıbaşı’na müddet verdiklerini belirten Çakır "Balya halkıyla birlikte olacağız. Birlikte yatıp kalkacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Size Cuma'ya kadar süre tanıyoruz. Eğer bu iş çözülmezse biz İstanbul'a da Ankara'ya da geliriz!" dedi.

Çakır kamuoyuna da seslenerek Esan Madencilik işçileriyle dayanışma ve birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.