< < Amasra'da Maden İşçileri Liyakatsiz Atamaya Karşı Yürüdü

Amasra'da, maden işçileri AKP’li yandaş sendikaların baskısıyla 28 Ekim'de atanan yeni müdür yardımcısının görevden alınarak AKP'ye yakın başka bir idareci atanmasını, yürüyüş yaparak protesto etti.

14 Ekim 2022 tarihinde Bartın ili, Amasra ilçesi, Türkiye Taş Kömürü (TTK), Amasra Taşkömürü İşletmesi Müessesine (ATİM) ait ocakta grizu patlaması yaşanmış, 42 madenci iş cinayetinde katledilmiş, 10 madenci ise yaralanmıştı.

Patlamadan sonra 28 Ekim 2022'de maden ocağı işletmesine geçici görevlendirme ile Müdür seviyesinde atama yapılmıştı. Amasra’da 42 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağında yüzlerce işçi yürüyüş yaparak “Atamalarda Liyakat İstiyoruz” dedi.

Patlamanın meydana geldiği maden ocağına Cüneyt Yamudi Amasra Müessese Müdürlüğü’ne üretimden sorumlu müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Geçici olarak görevlendirilen Yamudi görevden alındı. Yamudi’nin yerine atanacak olan isim ise işçilerin tepkisine neden oldu. Yaklaşık 400 işçi dün atamaların liyakatsiz olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

 

"Bedelini Arkadaşlarımız Canıyla Ödüyor'!,"

Eylemde basın açıklamasını okuyan Genel Maden İşcileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, “Madencilik ve iş güvenliği alanında çok sayıda makalesi bulunan Cüneyt Yamudi, biz madencilere güven verdi, moral ve motivasyonunu sağlamak için büyük çaba sarf etti. Kazanın en önemli nedenlerinden biri olarak gördüğümüz liyakatsiz idari yapılanmayı tasarlayan bir memur sendikası, yaşanan büyük acıdan yine ders çıkarmamıştır ve kendi siyasi görüşlerine uygun olarak tasarlamaya çalışmaktadır. Bedeli arkadaşlarının canıyla ödemiş biz maden işçileri, yapılacak atamaların, dayatılan siyasi bir anlayışa göre değil liyakate göre yapılmasını istiyoruz” dedi.