< Ataşehir Belediyesi’nde İş Bırakma Eylemi

Ataşehir Belediyesi’nde geriye dönük hakları konusunda belediye ile yapılan görüşmeden olumsuz yanıt alan Genel İş Sendikası üyesi işçiler iş bırakma eylemi yaptı. İş bırakan işçilerin yanına giden Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin işçileri tehdit ettiği belirtildi.

 

İstanbul’da CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde işçilerin geriye dönük alacaklarına ilişkin Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 3 Nolu Şube ile belediye yönetimi görüşme yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu ve belediye şirketlerinin yöneticilerinin de katıldığı toplantıda belediye yönetimi işçi temsilcilerine ve Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 3 Nolu Şube Yönetimine ödeme yapamayacaklarını ve hesaplarında işçiye ödenecek bir para olmadığını söyledi.

Sendikanın işçilere durumu bildirmesi üzerine işçiler iş bırakarak belediye binası önünde alkış ve ıslıklarla belediye yönetimini protesto ederek haklarının ödenmesini istedi.

İşçilerin belediye binası önünde eylemi sürerken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin gelerek işçilere “Hepinizden hesap soracağım” diyerek tehdit ettiği belirtildi.

İşçiler, ücret ödemeleri konusunda sonuç alıncaya kadar hafta sonu dahil olacak şekilde sürdüreceklerini belirtti.

Eylem kararı sonrasında belediye yetkililerinin işçilere tutanak tutma tehdidinde bulunduğu belirtildi. Sendika temsilcileri de, işçilerin tehditlerden korkmamaları ve işçilerin herhangi bir evraka imza atmamaları noktasında uyarıda bulundu.