Ataköy JW Marriott'da Kadın İşçiye Çıplak Arama İşkencesi

Ataköy JW Marriott Hotel Marmara Sea’da kat görevlisi olarak çalışan kadın işçiye hırsızlık suçlamasında bulunuldu. Kadın işçiye iki kez çıplak arama işkencesi yapan otel yönetimi, kadın işçinin suçsuz olduğu ortaya çıkınca “Olay dava ile netleşince çalışmaya gelirsin” dedi.

İstanbul Ataköy’de bulunan JW Marriott Hotel Marmara Sea’da kat görevlisi olarak çalışan kadın işçi, müşterinin hırsızlık suçlamasıyla karşılaştı.

Müşterinin hırsızlık suçlamasının üzerine otel yönetimi ise kadın işçiye iki kez çıplak arama işkencesinde bulundu.

Müşterinin şikayeti üzerine kadın işçiye çıplak arama dayatan otel yönetimi, işçi kadının üzerinden hiçbir şey çıkmamasına rağmen ikinci kez çıplak arama işkencesi uyguladı.

Müşterinin hırsızlık suçlaması üzerine polis gelerek incelemede bulundu ve kadın işçinin suçsuz olduğu ortaya çıktı.

Kat görevlisi olarak çalışan işçiye yapılan bu saldırının üzerine, suçsuz olduğu ortaya çıkmasına karşılık otel yönetimi “Olay dava ile netleşince çalışmaya gelirsin” dedi.

Kadının yaşadığı olay sonrası müdahil olan Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, otel yönetimiyle görüştü. İşçinin talebi üzerine otel yönetimi tüm çalışanların önünde işçiden özür diledi ve eğer kadın işçi de isterse çalışmaya devam edeceklerini beyan etti.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, olayın ardından işçinin sadece bir gün işe çağırıldığını ve bir daha aranmadığını belirtti.

Sendika, otel yönetimine ihtar yollayarak hem sürecin başından beri hem de taşeron işçilere asıl işi yaptırarak suç işlediğini ifade ederek taleplerinin karşılanmaması durumunda gerekli her türlü adımı atacaklarını bildirdi.